Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Mai multa protectie pentru consumatorii de servicii imobiliare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Mai multa protectie pentru consumatorii de servicii imobiliare
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania (APAIR) au semnat un protocol de colaborare pentru a proteja interesele consumatorilor de servicii imobiliare si a asigura o concurenta loiala intre operatorii economici.
 
“ANPC si APAIR vor colabora pentru identificarea, prevenirea si combaterea incalcarilor legislatiei privind protectia consumatorilor de servicii imobiliare. In principal, vom avea in vedere practicile de atragere a consumatorilor prin furnizarea unor date nereale, atat in ceea ce priveste imobilul, cat si agentul imobiliar, omiterea unor informatii importante pentru consumator si incheierea contractelor in afara prevederilor legale in vigoare. Legislatia in vigoare acorda consumatorilor drepturi clare pe care ANPC le protejeaza. Consideram ca prin semnarea acestui protocol, cele doua institutii vor contribui la asigurarea unui cadru care sa intareasca protectia intereselor consumatorilor si concurenta loiala intre operatorii economici”, a declarat Constantin Cerbulescu, presedinte ANPC.

Protocolul incheiat intre cele doua institutii va raspunde nevoii de informare a consumatorilor privind practicile comerciale incorecte din domeniul imobiliar.

Potrivit ANPC, principalele mijloace de colaborare vizeaza: schimbul reciproc de date, informatii si documente legate de identificarea unor practici comerciale incorecte utilizate de operatorii economici din sectorul imobiliar. De asemenea, se va avea in vedere imbunatatirea sistemului de informare a consumatorilor cu privire la eventuale practici comerciale incorecte din domeniul imobiliar, informarea agentilor imobiliari, membri APAIR, cu privire la obligatiile pe care le au in relatia cu consumatorii de servicii imobiliare, in vederea preintampinarii incalcarilor de legislatie.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !