Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Seitan: Nu s-a pus in discutie sa nu fie reduse cu 15% pensiile mai mici de 1.000 de lei
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Seitan: Nu s-a pus in discutie sa nu fie reduse cu 15% pensiile mai mici de 1.000 de lei
Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, marti, dupa intalnirea sefului statului cu parlamentarii PDL, ca nu s-a pus niciun moment in discutie posibilitatea de a nu reduce cu 15% pensiile mai mici de 1.000 de lei, scrie Mediafax.
 
"Nu a fost o discutie in sensul acesta. Am primit o delegatie de pensionari la Ministerul Muncii, care au venit cu o solicitare scrisa in care arata ca isi doresc sa nu scada pensiile cu 15%, cele sub 1.000 de lei", a declarat Seitan, raspunzand la o intrebare privind posibilitatea de a nu reduce pensiile mici, citat de Mediafax.

Ministrul Muncii a precizat ca a primit solicitarile scrise ale pensionarilor, le-a explicat acestora situatia financiara si de ce este nevoie sa se faca reduceri la pensii si ca urmeaza ca toate aceste cereri sa fie analizate si sa se ia o decizie.

"Nu s-a pus niciun moment in discutie subiectul acesta - de a nu reduce pensiile sub 1.000 de lei. Este o solicitare normala a pensionarilor", a adaugat Seitan.

Pe de alta parte, liderul penisonarilor galateni care au protestat marti in fata Ministerului Muncii a declarat ca reducerea nu se va aplica si pensiilor mai mici de 1000 de lei.

"Ministrul ne-a promis ca nu se atinge de pensiile sub 1.000 de lei. Vom vedea daca va fi asa, dar noi vom iesi in strada chiar daca nu vor scadea pensiile, pentru ca mai avem si alte revendicari: Legea 218/2008 si respectarea valorii punctului de pensie de cel putin 45 la suta din salariul mediu brut", a spus liderul pensionarilor galateni, Toader Cristea, dupa discutiile cu ministrul Seitan, citat de Mediafax.

In urma cu doua saptamani, presedintele Romaniei, Traian Basescu a declarat ca, incepand cu 1 iunie, vor fi aplicate urmatoarele tipuri de masuri, ca urmare a discutiilor cu Fondul Monetar International.:
- reducerea veniturilor personalului bugetar cu 25%
- reducerea pensiilor cu 15%
- ajutorul de somaj se va reduce cu 15%
- salariul minim pe economie se va reduce cu 25%.

“In ceea ce priveste pensiile, pentru a acoperi pensiile la nivel actual, ar mai trebui inca 500 de milioane de euro care nu exista”, a explicat Traian Basescu.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !