Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow MFP: Restantele statului fata de bugetari nu vor putea fi compensate cu impozitele datorate
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

MFP: Restantele statului fata de bugetari nu vor putea fi compensate cu impozitele datorate
Cheltuielile aferente titlurilor executorii nu vor fi compensate cu impozitele datorate de beneficiarii acestora, asa cum propusese Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informeaza un comunicat de presa al Ministerului Justitiei (MJ). In acest sens, Ministerul Finantelor Publice (MFP) considera ca nu poate fi initiat un act normativ care sa prevada compensarea restantelor statului fata de bugetari cu impozitele datorate de bugetari statului.
 
Potrivit MJ, in cadrul unei sedinte din 18 mai 2010, CSM a prezentat propunerea privind compensarea sumelor stabilite prin titlurile executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar cu impozitele pe care beneficiarii acestor titluri le datoreaza.

MJ a solicitat punctul de vedere al MFP cu referitor la propunerea inaintata de CSM, acestia considerand ca nu poate fi adoptat un act normativ prin care sa se aprobe masurile propuse de CSM. In opinia MFP, un astfel de act normativ contravine principiilor stabilite prin legea europeana si nationala.

Motivatia MFP:

- Conform Regulamentului financiar aplicabil bugetului general al Comunitatilor Europene nr. 1605/2002, “veniturile si cheltuielile se inregistreaza fara a fi regularizate intre ele”.

- Conform art. 192 din Regulamentul Comisiei nr. 2432/2002 pentru aplicarea Regulamentului nr. 1605/2002, “sumele de incasat si datoriile nu pot fi compensate unele cu altele si nici cheltuielile cu veniturile”.

- Regulamentul Uniunii Europene ESA 95 prevede la pct. 1.59 ca “orice operatiune realizata de o unitate individuala sau de sector poate fi contabilizata fie in utilizari, fie in resurse”.

- Regulamentul Federatiei internationale de contabilitate prevede la pct. 48 ca activele si pasivele si veniturile si cheltuielile nu pot fi compensate.

- Conform Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la UE (art. 52 si art. 53), Romania trebuie sa ia masurile necesare pentru a se conforma, de la data aderarii, dispozitiilor legilor-cadru si ale acelor regulamente europene care sunt obligatorii.

- Legislatia nationala in domeniul finantelor publice, respectiv Legea privind finantele publice nr. 500/2002, in acord cu legislatia europeana, prevede, la art. 8, ca veniturile bugetare nu pot fi afectate direct unei cheltuieli bugetare.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !