Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Bugetul general a inregistrat un deficit de 12,1 miliarde lei in primele patru luni ale anului
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Bugetul general a inregistrat un deficit de 12,1 miliarde lei in primele patru luni ale anului
Conform datelor provizorii, executia bugetului general pe primele patru luni ale anului a inregistrat un un deficit de 12,1 miliarde lei, informeaza un comunicat al Ministerului Finantelor Publice(MFP). Totodata, cheltuielile statului cu asistenta sociala s-au majorat cu 14,5% fata de cele din aceeasi perioada a anului 2009, cea mai mare crestere inregistrandu-se la asigurarile pentru somaj si la bugetele administratiilor locale.
 
Astfel, veniturile incasate la bugetul general consolidat au fost in suma de 52,6 miliarde lei, cu 1,2% mai mici fata de realizarile perioadei corespunzatoare din anul precedent.

La principalele incasari se mentin diminuari importante ale incasarilor fata de aceeasi perioada din anul precedent, astfel: taxa pe valoare adaugata cu 9,2% mai putin , impozitul pe venit cu 7,3%, mai putin, impozitul pe profit in scadere cu 4,6%, in timp ce, incasarile contributiilor de asigurari sociale au s-au diminuat cu 3,6%.

In comunicatul MFP se precizeaza ca se observa o imbunatatire a absorbtiei fondurilor de postaderare, sumele restituite de Comisia Europeana in contul platilor efectuate pentru proiecte cu finantare europeana fiind mai mari cu 1,1 miliarde lei comparativ cu perioada corespunzatoare anului precedent.

Totodata, incasarile din accize au scazut cu 71,9 milioane lei fata de aceeasi perioada a anului precedent desi nivelul de taxare al acestora a crescut de la 1 ianuarie 2010, in timp ce veniturile nefiscale au crescut cu 652,6 milioane lei .

In ceea ce priveste cheltuielile bugetului general consolidat, valoarea acestora s-a ridicat la 64,7 miliarde lei si a crescut in termeni nominali cu 3,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, dar s-au redus cu 0,7 puncte procentuale, ca procent din PIB.

Astfel, cheltuielile de personal au scazut cu 6,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce cheltuielile cu bunuri si servicii sunt mai mari cu 6,7% fata de aceeasi perioada a anului 2009, datorita cresterii inregistrate la bugetele locale cu 13,5%, cu toate ca la bugetul de stat s-a inregistrat o diminuare a acestor cheltuieli cu 3,5%.

In privinta cheltuielilor cu asistenta sociala, acestea s-au majorat cu 14,5%, fata de cele din aceeasi perioada a anului precedent, cea mai mare crestere, de 111,3% inregistrandu-se la asigurarile pentru somaj si la bugetele administratiilor locale +40,8%.

Conform datelor prezentate de MFP, cheltuielile cu dobanzi au crescut cu 22,7% in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent ca urmare a cresterii in termeni nominali a deficitelor bugetare acumulate din anii precedenti, iar cheltuielile pentru investitii, care includ cheltuielile de capital precum si transferuri pentru programele de dezvoltare, in suma de 8,02 miliarde lei, s-au majorat cu 4,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent reprezentand 12,4% din totalul cheltuielilor bugetului general consolidat.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !