Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Boc: Reducerea cheltuielilor bugetare va fi urmata de o serie de masuri de sustinere a IMM-urilor
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Boc: Reducerea cheltuielilor bugetare va fi urmata de o serie de masuri de sustinere a IMM-urilor
La Forumul National pentru IMM-uri, premierul Emil Boc a afirmat ca, restrangerea cheltuielilor publice si mentinerea cotei unice si a TVA vor fi urmate de o serie de masuri de sustinere a mediului privat, accentul fiind pus pe sustinerea IMM-urilor, informeaza un comunicat al Guvernului. Totodata, Boc a precizat ca prin fondurile de garantare si contragarantare, mediul de afaceri va avea acces la resurse suplimentare pentru continuarea investitiilor.
 
Boc a apreciat ca se impun aceste masuri de restrangere a cheltuielilor bugetare, astfel incat Romania sa se incadreze in tinta de deficit de 6,8% din PIB, aratand ca, in absenta aplicarii acestora, deficitul bugetar ar creste pana la 9,1% din PIB.

Primul-ministru a mai explicat faptul ca, fara asigurarea sustinerii financiare externe, Romania ar ajunge, in 2012, la o datorie publica interna reprezentand 62% din PIB, ceea ce ar insemna ca vor exista bani doar pentru consum, nu si pentru investitii.

Totodata, Boc a mai mentionat ca masurile de restrangere a cheltuielilor bugetare vor avea caracter temporar, respectiv pana la 31 decembrie, urmand ca in acest interval de timp, restructurarea aparatului bugetar sa fie finalizata, iar prin masurile aplicate sa fie asigurate premisele reluarii cresterii economice.

In acest sens, premierul a mentionat ca, prin fondurile de garantare si contragarantare, mediul de afaceri va avea acces la resurse suplimentare pentru continuarea investitiilor.

„Prin intermediul Fondului de Garantare a Creditului Rural, in urma capitalizarii acestuia cu 220 de milioane de euro, prin utilizarea inclusiv a fondurilor europene in acest domeniu, se vor acorda garantii de 1,1 miliarde de euro. De asemenea, in perioada imediat urmatoare, prin Ministerul Agriculturii, vor fi demarate investitii de 1 miliard de euro din fonduri europene si nationale, prin masurile pe care le are Ministerul Agriculturii pentru IMM-uri in mediul rural, pentru infrastructura in mediul rural”, a declarat premierul Emil Boc.

Primul-ministru a mentionat, totodata, un program derulat de Ministerul Economiei in domeniul competitivitatii, precum si asigurarea unor resurse suplimentare pentru cofinantarea proiectelor finantate din fonduri europene prin intermediul Fondului de Garantare pentru IMM-uri, care a fost capitalizat cu 40 de milioane de lei.

“Acest lucru speram ca ne va permite sa acordam garantii de peste 230 milioane de euro, fonduri care sa creeze premisele unor resurse financiare suplimentare in economie, care inseamna investitii, locuri de munca”, a adaugat premierul.

De asemenea, premierul a aratat ca vor fi reevaluate schemele de finantare si de ajutor de stat de la CEC si EximBank si se analizeaza modificarea unor reguli specifice activitatii bancare in vederea sprijinirii IMM-urilor care doresc sa acceseze linii de creditare pentru sustinerea activitatii economice.

O alta directie prioritara a Guvernului o reprezinta combaterea evaziunii fiscale, iar in acest sens Guvernul va adopta o Ordonanta de Urgenta.

„Cat timp acest fenomen al evaziunii fiscale nu va fi restrans, va fi afectata inclusiv aceasta componenta a concurentei, a competitivitatii intre firmele care activeaza pe piata privata.(….) Trebuie schimbata mentalitatea de gasca, de intelegere in spatele legii in defavoarea bugetului public pentru favorizarea unor interese ale unor oameni care nu vor sa respecte legea”, a precizat primul-ministru.

Potrivit comunicatului, Guvernul are in vedere si modificarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice, astfel incat sa se intervina pe mai multe paliere pentru scurtarea procedurilor, pe de o parte, iar pe de alta parte, pentru asigurarea transparentei procesului de achizitii publice. Totodata, se va extinde la 40% procentul achizitiilor publice prin mijloace electronice, prin SEAP.

„Este un mijloc transparent de a putea avea licitatii publice si care sa ne aduca cel mai bun pret posibil. Deja, intr-un an si jumatate, s-a economisit peste 1 miliard si jumatate de euro din sporirea procentului achizitiilor publice prin licitatii electronice”, a mai afirmat primul-ministru.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !