Cine-mparte parte-si face la Ministerul Finantelor, scrie
Capital.
Angajatii din Finante isi dubleaza veniturile cu stimulente de peste 200 milioane de euro intr-un an, neincluse insa in buget, acordate arbitrar si fara plata contributiilor. FMI a cerut eliminarea lor. De ani de zile, angajatii Ministerului de Finante primesc lunar venituri suplimentare sub forma de stimulente. Teoretic, aceasta forma de recompensare ar fi justificata de indatoririle de serviciu ale personalului din Finante care trebuie sa colecteze, sa controleze si sa sanctioneze contribuabilii incorecti.
Este piata de clinici private supraincalzita la fel ca imobiliarele?, titreaza
Ziarul Financiar.
Wargha Enayati, fondatorul retelei de clinici medicale private Centrul Medical Unirea (CMU), este de parere ca dupa finalizarea tuturor investitiilor anuntate in acest sector, piata ar putea sa cada, asa cum s-a intamplat in imobiliare. Piata imobilara a fost timp de mai multi ani domeniul "fierbinte" al economiei, atragand investitii de miliarde de euro, pana in 2009 cand a urmat o cadere dramatica.
De ce este nevoie de reformarea sistemului de pensii si ce se intampla in alte tari, titreaza
Gandul. De mai bine de un an de zile, toti romanii vorbesc despre reforma sistemului de pensii. Guvernul justifica masurile pe care intentioneaza sa le ia prin faptul ca numarul de contribuabili la bugetul de pensii scade de la un an la altul, iar numarul de pensionari creste, ceea ce va duce, in cativa ani la imposibiliatea finantarii deficitului din sistem.
Cum vor arata fluturasul de salariu si pensia pe luna iunie, anunta
EVZ.
Pensionarii si bugetarii ar putea avea parte de o mica surpriza in iulie, atunci cand isi incaseaza drepturile aferente lunii precedente. In loc de -15%, respectiv -25%, veniturile pot fi mai mari. Drepturile salariale ale angajatilor din sectorul bugetar si pensiile aferente lunii iunie nu vor scadea cu 25%, respectiv 15%.Legea prin care guvernul Boc vrea sa reduca cheltuielile bugetare, angajament luat in fata expertilor Fondului Monetar International (FMI) si pentru care isi va asuma raspunderea in fata parlamentului, nu va putea intra in vigoare mai devreme de jumatatea lunii iunie.
Topul spitalelor care au cele mai mari datorii. Afla ce spitale sunt executate silit, scrie
Money.ro.
Cel mai mare datornic catre furnizorii de medicamente si utilitati este Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures cu datorii de 72,5 milioane de lei, urmat de Spitalul Judetean de Urgenta Braila, care a strans datorii de 31 de milioane de lei si de Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, cu datorii de 26 de milioane de lei. Afla dintr-o analiza MONEY.ro ce spitale urmeaza sa fie executate silit din cauza neplatii datoriilor catre furnizori si cum se poate rezolva problema datoriilor spitalelor.