Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow O firma a inselat statul cu 1,9 milioane euro, prin evaziune fiscala
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

O firma a inselat statul cu 1,9 milioane euro, prin evaziune fiscala
In luna mai, administratorul unei firme fantoma a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru un prejudiciu de 60 miliarde de lei (aproximativ 1,94 milioane de euro), informeaza un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
 
Potrivit procurorilor DNA, in sarcina acestuia s-au retinut doua infractiuni prevazute de Legea pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, respectiv:
- omisiunea evidentierii in actele contabile ori in alte documente legale a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, in forma continuata;
- sustragerea de la efectuarea verificarilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictiva ori declararea inexacta cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada februarie - aprilie 2002, inculpatul, in calitate de asociat unic si administrator cu puteri depline al S.C. BENFY IMPORT EXPORT S.R.L., a declarat fictiv sediul social al societatii comerciale la Oficiul Registrului Comertului si la organul fiscal, a omis declararea sediilor secundare ori a punctelor de lucru, in scopul dobandirii de venituri ilicite (prin nevarsarea la stat a impozitelor pe profit, a TVA si alte contributii) si implicit, s-a sustras de la efectuarea verificarilor financiare, fiscale si vamale, ca urmare a omisiunii deliberate de a evidentia in acte contabile ori in alte documente legale operatiunile economico-comerciale efectuate si a veniturile realizate.

“Prin neevidentierea contabila a operatiunilor comerciale efectuate de S.C. BENFY IMPORT EXPORT S.R.L., a veniturilor realizate si declararea fictiva a sediului social al firmei, inculpatul a creat un prejudiciu bugetului de stat in suma totala de 60.136.533.575 Rol (echivalentul a 1.924.045 euro) din care:
- 2.696.798.414 Rol reprezentand taxe vamale;
- 20.712.988.547 Rol TVA in vama”, informeaza DNA.

Totodata, DNA precizeaza ca nu au fost luate masuri asiguratorii, intrucat inculpatul nu poseda bunuri mobile ori imobile in Romania, iar firma sa a fost dizolvata asa incat aceasta nu mai poate avea calitatea de parte responsabila civilmente.

Dosarul a fost inregistrat pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie ca urmare a unor declinari succesive, la data de 17 august 2009. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti.

Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !