Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Presedintele Basescu solicita dezbaterea motiunii de cenzura vineri, 11 iunie
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Presedintele Basescu solicita dezbaterea motiunii de cenzura vineri, 11 iunie
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis joi o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase prin care solicita dezbaterea motiunii de cenzura depusa marti de PSD, mai devreme decat fusese initial programat, informeaza un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale. Astfel, presedintele considera ca dezbaterea motiunii de cenzura, potrivit prevederilor din Legea fundamentala, ar trebui sa se realizeze cel tarziu, vineri, 11 iunie.
 
„In virtutea atributiei de a veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice, prevazute la art. 80 alin. (2) din Constitutie, va atrag atentia asupra urmatoarei situatii:

In data de 7 iunie a.c., Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului pe proiectele de lege care vizeaza masuri de austeritate impuse de situatia economica a tarii. La data de 9 iunie a.c., motiunea a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului. Conform art. 113 alin. (3) din Constitutie, motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere. Contrar acestei prevederi constitutionale, Parlamentul a stabilit dezbaterea motiunii in data de 15 iunie a.c., la 6 zile de la prezentare”, se arata in documentul prezidential.

Astfel, avand in vedere modul de calcul al termenelor pe zile prevazute de textele constitutionale, Presedintele precizeaza ca, in jurisprudenta sa (Decizia nr. 233 din 10 decembrie 1999 sau Decizia nr. 89 din 26 ianuarie 2010), Curtea Constitutionala s-a pronuntat stabilind ca "sunt termene care privesc desfasurarea raporturilor constitutionale dintre autoritatile publice si, prin urmare, in masura in care nu se prevede altfel in mod expres, nu se calculeaza pe zile libere".

De asemenea, in dreptul public, termenele se calculeaza “...pe zile calendaristice, in sensul ca se include in termen si ziua in care el incepe sa curga si ziua cand se implineste”.

“In consecinta, va solicit, in temeiul atributiilor constitutionale pe care le am, respectarea procedurii stabilite de Constitutie si de Deciziile Curtii Constitutionale sus-mentionate”, incheie presedintele.

Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !