Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow MFP acorda administratiilor locale imprumuturi pentru achitarea restantelor fata de furnizori
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

MFP acorda administratiilor locale imprumuturi pentru achitarea restantelor fata de furnizori
Ministerul Finantelor Publice (MFP) va acorda administratiilor publice locale imprumuturi cu o dobanda de 6,25% si cu termen de rambursare de maxim 5 ani, pentru achitarea restantelor fata de furnizorii de bunuri, servicii si lucrari, inclusiv fata de operatorii economici care presteaza serviciul public de producere, transport si distributie a energiei termice, potrivit unui nou act normativ.
 
Ordonanta de Urgenta nr. 51/2010 privind reglementarea unor masuri pentru reducerea unor arierate din economie, precum si alte măsuri financiare a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 413 , din 21 iunie 2010.

Potrivit OUG nr. 51/2010, MFP acorda unitatilor administrativ-teritoriale imprumuturi din veniturile obtinute din privatizare, cu o dobanda de 6,25%, cu termen de rambursare de maxim 5 ani, cu o perioada de gratie de un an, in limita sumei de 1.500.000 mii lei.

Aceste imprumuturi vor fi utilizate pentru achitarea obligatiilor de plata restante inregistrate de acestea la data de 31 decembrie 2009, fata de operatorii economici, furnizori de bunuri, servicii si lucrari, inclusiv fata de operatorii economici care presteaza serviciul public de producere, transport si distributie a energiei termice in sistem centralizat, neachitate la data solicitarii imprumutului.

De asemnea, sumele obtinute din astfel de imprumuturi se vor utiliza si pentru stingerea obligatiilor fiscale restante ale operatorilor economici care au de incasat sume restante de la operatorii economici care presteaza serviciul public de producere, transport si distributie a energiei termice in sistem centralizat.

Potrivit comunicatului, perioada de acordare a imprumutului se stabileste in conventiile de imprumut incheiate cu unitatile administrativ-teritoriale, iar unitatile administrativ-teritoriale pot contracta aceste imprumuturi numai cu avizul Comisiei de autorizare a imprumuturilor locale.

MFP va comunica Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sumele aprobate unitatilor administrativ-teritoriale precum si lista operatorilor economici furnizori de bunuri, servicii si lucrari ale caror obligatii fiscale restante se sting in limita acestor sume.

In termen de 5 zile lucratoare de la semnarea conventiilor, Ministerul Finantelor Publice va vira suma aprobata intr-un cont distinct deschis pe numele unitatii administrativ-teritoriale, la unitatea trezoreriei statului unde aceasta este arondata, iar unitatile administrativ-teritoriale vor vira,mai departe, in termen de 5 zile lucratoare de la incasarea fondurilor necesare de la MFP, operatorilor economici care presteaza serviciul public de producere, transport si distributie a energiei termice in sistem centralizat, sumele din care vor fi stinse obligatiile fiscale restante ale furnizorilor acestor operatori economici.

De asemenea, imprumuturile pot fi utlizate si pentru stingerea obligatiilor reciproce, in cazul in care unitatea administrativ-teritoriala locala are atat calitatea de debitor fata de agentul economic, cat si pe cea de creditor fata de acesta, pentru creantele fiscale restante catre bugetul local al acesteia, neachitate la data solicitarii ale agentului economic respectiv.

Sumele destinate stingerii obligatiilor fiscale fata de agentii economici si ramase neutilizate se restituie in contul Ministerului Finantelor Publice.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !