Unul din patru angajati din ministere ar putea fi dat afara, scrie
Capital. Guvernul intentioneaza sa se reuneasca duminica intr-o noua sedinta, in care sa discute despre restructurarea institutiilor publice si reducerea cu 25% a numarului de angajati in fiecare minister, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale
"Unii dintre ministri au prezentat propuneri de restructurare, iar altii nu au elaborat inca astfel de planuri si li s-a cerut din nou de catre premier sa modifice organigramele. Ministrii au fost anuntati de premier sa fie pregatiti pentru o noua sedinta de guvern, care sa fie programata duminica si in care sa se discute din nou despre restructurarea institutiilor publice", au aratat sursele.
Cat de complicata este refinantarea unui credit vechi si cat de mult va costa?, ne spune
Ziarul Financiar.
Plafonarea comisionului de rambursare anticipata deschide pentru bancheri piata creditelor de refinantare, iar cativa jucatori au deja "in functiune" produse special create pentru atragerea clientilor de la alte banci. Jucatori de talie mare precum Raiffeisen Bank sau CEC Bank au deja in oferta credite speciale pentru refinantarea altor imprumuturi, in timp ce majoritatea bancilor afirma ca produsele din oferta standard pot fi folosite si pentru inchiderea unor datorii mai vechi.
Bancherii se apara: statul nu ne-a ajutat, deci nu trebuie sa ne ia bani in plus, titreaza
Gandul. Ei ar fi insa de acord sa plateasca impozite mai mari daca ar avea siguranta ca Guvernul va folosi banii pentru un scop precis. Statul nu are niciun motiv sa supraimpoziteze bancile atat timp cat el nu le-a ajutat in niciun fel si nici nu are de recuperat bani de la ele. Daca totusi statul decide ca bancherii trebuie sa plateasca un impozit mai mare decat companiile din alte sectoare, sefii bancilor nu ar putea spune nu daca va exista siguranta ca exista o destinatie clara pentru acesti bani, sustine Laszlo Diosi, seful OTP Romania.
Internet si convorbiri in roaming la preturi reduse, informeaza
EVZ.
Masura este una de precautie pentru a-i proteja pe clientii operatorilor de telefonie mobila. Persoanele care nu au optat pentru unul din planurile tarifare propuse de operatorii de telefonie pentru serviciile de date si convorbiri in roaming si nu o vor face pana la 1 iulie, vor fi taxati conform preturilor aplicate in Uniunea Europeana.
Cine pune in pericol Romania, ne spune
Romania Libera. Strategia Nationala de Aparare a Romaniei constata ca statul este victima a crimei organizate si a clientelei politice, dar nu are solutii care sa evite esecul final. Principalele pericole vin din interior si Romania nu are o plasa de salvare, in schimb, pentru amenintarile din exterior tara se adaposteste sub acoperisul NATO.