Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Statul roman va beneficia de o finantare nerambursabila de 130 de milioane euro din partea Elvetiei
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Statul roman va beneficia de o finantare nerambursabila de 130 de milioane euro din partea Elvetiei
Guvernul elvetian a aprobat Acordul-cadru pentru finantarea nerambursabila de 130 de milioane de euro pe care o va acorda Romaniei, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Finantelor Publice (MFP). Astfel, in urmatorii 5 ani, statul roman ar urma sa dezvolte proiecte in domenii precum mediu, infrastructura si dezvoltare sociala.
 
Potrivit MFP, in cadrul reuniunii din data de 23 iunie 2010, Consiliul Federal Elvetian a aprobat Acordurile-cadru bilaterale cu Romania si Bulgaria.

Aceste acorduri reglementeaza continutul si punerea in aplicare a contributiei financiare elvetiene de care vor beneficia cele doua state, Romaniei revenindu-i o finantare nerambursabila in valoare de 181 milioane franci elvetieni (aproximativ 130 milioane euro).

Romania poate angaja fonduri in termen de 5 ani de la data aprobarii creditului cadru de catre Parlamentul Elvetian (7 decembrie 2009), perioada destinata platilor efective fiind de 10 ani.

Domeniile eligibile pentru a fi finantate din aceasta contributie sunt:
• securitatea, stabilitatea si sprijinul pentru reforme;
• mediul si infrastructura;
• promovarea sectorului privat;
• dezvoltarea sociala si a resurselor umane.

Acordul cadru urmeaza sa fie aprobat si de Guvernul Romaniei in perioada imediat urmatoare si cuprinde regulile de implementare a programului de cooperare elvetiano-roman, in baza carora aplicantii pot depune proiecte cu finantare nerambursabila, iar ceremornia semnarii Acordului-cadru va avea loc in intervalul iulie-august 2010.

In anul 2008, Consiliul Federal al Elvetiei a decis, sub rezerva aprobarii de catre Parlament, extinderea pentru Romania si Bulgaria, a contributiei financiare elvetiene destinate reducerii disparitatilor economice si sociale in cadrul Europei extinse.

Valoarea contributiei propuse a fost de 257 de milioane de franci elvetieni, din care Romania urma sa primeasca 70%, respectiv 181 milioane franci elvetieni. Elvetia a mai acordat asistenta financiara nerambursabila pentru cele 10 state membre care au aderat la Uniunea Europeana in anul 2004.

In acest sens, MFP va reveni cu informatii suplimentare referitoare la conditiile accesarii fondurilor din contributia financiara elvetiana dupa aprobarea acordului in Guvernul Romaniei.

Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !