Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow INS: Managerii romani asteapta o perioada de stabilitate in industrie si constructii
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

INS: Managerii romani asteapta o perioada de stabilitate in industrie si constructii
Activitatea din industria prelucratoare si cea din constructii va inregistra, in perioada iunie-august 2010, o stabilitate relativa, in timp ce, se asteapta o scadere moderata in comertul cu amanuntul si servicii, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
 
Potrivit INS, pentru perioada iunie-august 2010, se contureaza o tendinta de stabilitate relativa a activitatii din industria prelucratoare, in sectorul de constructii si scadere moderata in comertul cu amanuntul si servicii, in raport cu cele trei luni anterioare.

Industrie prelucratoare - tendinta de relativa stabilitate a activitatii

In cadrul anchetei de conjunctura din luna iunie 2010, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei, cu un sold conjunctural de +2%.

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza o scadere moderata, soldul conjunctural fiind de -14% pe total industrie prelucratoare, -16% la intreprinderile foarte mari, cu 500 salariati si peste.

De asemenea, din comunicatul INS reiese ca, pentru unele activitati, se va inregistra o tendinta de scadere mult mai accentuata decat pe total: metalurgie; fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului si fabricarea substantelor si a produselor chimice.

In ceea ce priveste preturile produselor industriale, in urmatoarele trei luni, se prognozeaza o relativa stabilitate a acestora, cu un sold conjunctural de +4%.

Constructii - scadere moderata a stocului de contracte si comenzi

Potrivit estimarilor din luna iunie 2010, in activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei si o scadere moderata a stocului de contracte si comenzi.

Totodata, managerii estimeaza o scadere moderata a numarului de salariati, cu un sold conjunctural de -12%, aceasta tendinta fiind caracteristica intreprinderilor mici, cu mai putin de 50 salariati.

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o relativa stabilitate a acestora.

Comert cu amanuntul, tendinta de scadere moderata a activitatii

Managerii din sectorul de comert cu amanuntul au estimat, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a activitatii economice, cu un sold conjunctural de -10%. Aceeasi tendinta de scadere va fi caracteristica si pentru volumul total al vanzarilor de marfuri, cu un sold conjunctural de -9%.

In acelasi timp, volumul comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri va inregistra o scadere moderata, cu un sold conjunctural de -11%.

Totodata, angajatorii prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a numarului de salariati din acest sector, in timp ce managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor creste.

Servicii, tendinta de scadere moderata a activitatii

Conform estimarilor prezentate de INS, cererea de servicii va cunoaste o scadere moderata (sold conjunctural -8%). In sectorul de servicii se estimeaza, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -7%).

„Aceasta tendinta este data in special de intreprinderile mici, cu mai putin de 50 de angajati. Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea o tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural -3%)”, se mai arata in comunicat.

Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !