Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Baby-boom ucis in fasa in numele crizei, scrie Capital.
Desi numarul femeilor salariate care au copii s-a du­blat de la aplicarea indemnizatiei de 85%, statul intervine bru­tal, riscand sa stopeze greu obtinuta crestere de natalitate. Pentru o economie bugetara de putin peste 2 milioane de euro in 2010, statul fractureaza o politica sociala - indemnizarea pentru concediul de crestere a copilului cu 85% din media veniturilor din ultimul an -, desi a avut efecte benefice pentru cresterea natalitatii, potrivit statisticilor Ministerului Muncii.
 
Decizia BNR, intre inflatie si dobanzi mai mari la credite, titreaza EVZ.
Leul isi va continua deprecierea fata de moneda europeana si ar putea ajunge la 4,4-4,5 lei/euro, insa va reveni la o valoare medie de 4,3 lei, spun analistii chestionati de EVZ. Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea hotari, astazi, mentinerea dobanzii de politica monetara la nivelul actual, de 6,25%, considera analistii intervievati de EVZ. Aceasta pare a fi cea mai buna masura in momentul de fata, cred economistii care spun ca banca centrala va astepta sa vada ce se intampla in piata si apoi va reactiona.

Cifra secreta a guvernului. Cat va ajunge inflatia pana la sfarsitul anului, ne spune Gandul.
Economistii sustin ca, cel mai probabil, inflatia va fi la finele acestui an sub 10%. Ei avertizeaza insa ca socul provocat de majorarea TVA va trece abia in vara lui 2011. Guvernul si Banca Nationala a Romaniei negociaza cu Fondul Monetar International tinta de inflatie pana la sfarsitul anului, dupa decizia Executivului de a majora TVA de la 19 la 24 la suta. Mai multi ministri au declarat pentru Gandul ca, cel mai probabil, inflatia se va situa intre 6 si 7 la suta. "S-a calculat care este impactul pentru fiecare procent de TVA majorat si, adaugat la cat este inflatia actuala, rezulta o inflatie de 6,5 - 7 pana la sfarsitul anului", a spus ministrul Culturii Kelemen Hunor, presedinte executiv al UDMR si unul dintre membrii importanti ai coalitiei de guvernamant.

Vanzarile de alimente si masini cresc inainte de majorarea TVA, anunta Ziarul Financiar.
Ministrul finantelor Sebastian Vladescu a anuntat ieri ca Romania va avea "mai multa recesiune" in 2010, in prezent lucrandu-se la noile prognoze macro. La polul opus retailerii si dealerii auto spun ca oamenii s-au repezit in magazine sa cumpere produse inainte de majorarea TVA. O echipa a FMI va veni la Bucuresti dupa 20 iulie, iar pana atunci Guvernul asteapta cu infrigurare ca dupa anuntarea cresterii TVA de la 19% la 24% Fondul sa aprobe vineri eliberarea celei de-a cincea transe in valoare de circa 900 mil. euro.

Cat de mult se mai scufunda leul, ne spune Romania Libera.
Cursul oficial a consemnat ieri un nou minim al monedei nationale, insa investitorii revin la sentimente mai bune. Deprecierea din ultimele zile a monedei nationale seamana din ce in ce mai mult cu o reactie pur emotionala, chiar daca, oficial, leul a atins ieri un nou mi­nim in raport cu euro. Moneda nationala, care a inchis ziua la un curs oficial de 4,3523 lei/euro, a fost ajutata, spun dealerii, si de un raport extrem de favorabil al Societe Generale, actionar principal BRD, dar si de o posibila interventie a Bancii Nationale, care ar fi avut loc in jurul orei 11.00.
 
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !