Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Vladescu: Intregul sistem de taxe si impozite va fi regandit in 2011
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Vladescu: Intregul sistem de taxe si impozite va fi regandit in 2011
"Faptul ca majorarea taxelor ii poate face multi sa se duca si mai rau catre evaziune fiscala este un lucru public. Nu este primul lucru la care ar trebui sa ne gandim cand majoram taxele. Problema noastra, in momentul de fata, cu sau fara aceasta majorare de taxe, este ca in domeniul TVA-ului avem o solida evaziune fiscala si trebuie sa ne luptam cu ea", a precizat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, in cadrul unei conferinte desfasurate marti.
 
"In anul 2011 tot sistemul de taxe si impozite trebuie regandit. In ce fel, deocamdata suntem in faza in care construim optiuni pe care sa le oferim lumii politice care va trebui sa decida, bineinseles in acord cu partenerii nostri internationali. Speram sa nu mai fie nevoie de un scenariu nou de reduceri in condtiile in care am majorat deja TVA-ul", a mentionat ministrul de finante.

"Sedinta board-ului Fondului Monetar International nu va fi pe 30 iunie ci pe 2 iulie, strict din motive tehnice care tin de domniile lor. Scrisoarea suplimentara este in regula in acest moment. Toata legislatia care trebuia implementata este in vigoare din punctul nostru de vedere, la 1 iulie masurile de austeritate vor fi implementate si asteptam ca pe 2 iulie, care cred ca este vineri, boardu-ul sa dea aprobarea pentru deblocarea transei ulterioare", a subliniat acesta.

Referitor la mentinerea cotei unice, de 16%, in urmatorul an, ministrul de finante Vladescu a precizat ca subiectul ramane deschis.  De asemenea, in cadrul conferintei Vladescu a mentionat ca se lucreaza la o noua prognoza, dar in mod cert contractia economica va fi mai mare decat cea estimata.

„Vrem sa vedem si cifrele primului semestru, deci sa vedem ce spune prima estimare a statisticii dupa semestrul I. In mod cert atat tinta de crestere economica cat si tinta de curs vor fi modificate dupa aceasta masura”, a completat acesta.

„In acest moment nu avem o problema de lichiditate. Avem in continuare un surplus pe care l-am constituit la inceputul anului care nu s-a epuizat. Urmeaza sa platim tot ceea ce avem de platit in mod curent. In acest momet, cu aceasta masura deficitul bugetar prognozat, pe care l-am agreat cu Fondul Monetar si cu Uniunea Europeana este de 6,8%, a mai explicat Vladescu.

Totodata, acesta a afirmat ca sistemul de pensii din Romania nu e singurul cu probleme. Cresterea numarului de someri a cauzat un deficit la fondul de somaj, ceea ce inseamna ca Guvernul va trebui sa transfere bani de la bugetul de stat.

"O afectare a sistemului de pensii prin reducerea punctului de pensii, sau prin recalcularea pensiilor care sa determine un nivel al pensiei mai mic decat cel din momentul acesta este imposibila. Pensia nominala, de la 1 iunie 2010, nu poate sa scada prin lege anul viitor", a subliniat Vladescu.

„Nu oprim nici un ban din fondurile care se colecteaza la bugetul fondului Casei de Asigurari de Sanatate. Toti banii care se colecteaza se duc la ei, ba chiar dam bani in plus. Anul acesta vom face o alocare suplimentara pentru ca au un deficit mare provenit din datoriile de anul trecut. In sistemul alocatiei pentru mame, din punctul meu de vedere, ar trebui sa se ia in considerare salariul mediu pe ultimii 2 ani. De ce cineva care pana ieri platea contributie de sanatate dintr-odata, in conditiile in care beneficiaza mai mult de sistemul de sanatate, nu mai plateste contributie de sanatate, pentru mine e o enigma a sistemului de taxe si impozite romanesc”, a mai explicat Vladescu.

Totusi, Vladescu a apreciat ca deprecierea leului are aspectul favorabil al sustinerii exporturilor si ca tinand cont de tendinta pozitiva a exporturilor, poate fi un factor incurajator.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !