Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow FORT solicita impozitarea diferentiata a impozitului pe profit
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

FORT solicita impozitarea diferentiata a impozitului pe profit
Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) solicita Executivului impozitarea diferentiata a impozitului pe profit, in functie de tipul de activitate economica, ca solutie reala de atenuare a efectelor crizei, informeaza un comunicat de presa al Federatiei.
 
Potrivit FORT, singura solutie o reprezinta incurajarea activitatilor de productie si, de aceea, impozitarea pe profit trebuie sa se faca dupa cum urmeaza:
- Activitatile economice productive de materii prime sau produse finite – impozitul sa scada la 10%;
- Activitatile de prestator servicii – impozit sa ramana la nivelul actual;
- Pentru toate activitatile comerciale, impozitul trebuie sa creasca, chiar si pana la 30%.

„Solicitarea noastra vine, constatandu-se ca activitatile unde frauda economica atinge pragul cel mai inalt sunt activitatile comerciale, care aduc in acelasi timp si cele mai mici venituri la bugetul de stat. Aceste activitati de comert influenteaza, totodata, in mod negativ si celelalte activitati – productie si servicii, exemplul cel mai clar fiind acela prin care, de la un producator anume si pana la clientul final, mai ales in contextul in care clientul final este statul, se interpun 5 sau 6 societati comerciale cu activitati de comert, care nu fac decat sa “umfle” pretul produsului finit, refacturand practic ceea ce altii se straduiesc sa scoata pe piata”, se arata in comunicatul de presa al Federatiei.

FORT considera ca activitatea de comert, ca simpla forma de intermediere, trebuie descurajata. In opinia Federatiei, acest lucru nu se va putea face decat printr-o crestere a impozitelor.

"Efectele benefice vor fi multiple, rasfrangandu-se in mod direct si asupra celorlalte activitati, asupra buzunarului consumatorului, pretului la raft si echilibrului economic, in ansamblu”, se mai precizeaza in document.

Totodata, reprezentantii FORT considera ca „aceasta masura va scadea numarul actelor de coruptie, eliminand intermediarii sau multiplii intermediari, care “se descurca” foarte bine de ani de zile, mai ales in contracte cu statul”.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !