Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Guvernul vrea sa ia banii despagubitilor de la Fondul Proprietatea si sa-i duca la buget, scrie Ziarul Financiar
Guvernul vrea sa suspende pentru o perioada de doi ani despagubirile in numerar catre fostii proprietari deposedati in mod abuziv in timpul regimului comunist, care vor primi despagubiri exclusiv sub forma actiunilor la Fondul Proprietatea, potrivit unui proiect de ordonanta.
 
"Prin acest proiect de ordonanta de urgenta se suspenda pentru o perioada de doi ani emiterea titlurilor de plata, valorificarea titlurilor de despagubire emise de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor urmand a se realiza doar prin conversia in actiuni la Fondul Proprietatea corespunzator optiunii formulate", se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Statul sacrifica pentru 2 mil. euro cresterea natalitatii, scrie Capital

Desi numarul femeilor salariate care au copii s-a du­blat de la aplicarea indemnizatiei de 85%, statul intervine bru­tal, riscand sa stopeze greu obtinuta crestere de natalitate.

Pentru o economie bugetara de putin peste 2 milioane de euro în 2010, statul fractureaza o politica sociala - indemnizarea pentru concediul de crestere a copilului cu 85% din media veniturilor din ultimul an -, desi a avut efecte benefice pentru cresterea natalitatii, potrivit statisticilor Ministerului Muncii. În februarie 2009, în prima luna de plata a acestei indemnizatii, mamele care primeau 85% din venituri reprezentau 20% din numarul total (30.000 de femei). In mai 2010, acestea reprezentau 38% (peste 76.000). In schimb, femeile care primesc indemnizatia fixa de 600 lei, incluzand mame care nu au avut niciodata venituri, desi raman majoritare, au avut o evolutie relativ constanta in ultimul an, dupa o usoara scadere, anul trecut.

BNR a oprit campania de ieftinire a creditelor pentru a contra majorarea TVA, scrie Gandul

Consiliul de Administratie al bancii centrale a considerat ca lupta cu inflatia este mai importanta decât stimularea creditarii prin scaderea dobânzilor la împrumuturile în lei

Banca Nationala a pus capat miercuri campaniei de ieftinirie a creditelor in lei, considerand ca lupta cu inflatia este mai importanta în acest moment, dupa ce majorarea TVA la 24% ar putea declansa un val generalizat de scumpiri. Consiliul de Administratie (CA) al BNR a decis mentinerea dobanzii de politica monetara, cea care "da tonul" dobanzilor practicate de banci la creditele in lei, la minimul istoric de 6,25%. In celelalte patru sedinte care au avut loc de la inceputul acestui an, BNR a decis, de fiecare data, scaderea dobanzii cheie, ea scazand astfel de la 8% la nivelul de acum.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !