Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow FMI a aprobat eliberarea transei de 900 de milioane de euro catre Romania
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

FMI a aprobat eliberarea transei de 900 de milioane de euro catre Romania
Consiliul director al Fondului Monetar International a aprobat, vineri, in unanimitate, eliberarea transei a cincea a imprumutului contractat de Romania, informeaza un comunicat de presa al Guvernului. Destinatia acestei transe, deaproximativ 900 milioane de euro, este Banca Nationala a Romaniei.
 

„Autoritatile romane au identificat masuri alternative fata de prevederile initiale ale Scrisorii de Intentie, iar noi (FMI - n.red.) luam in considerare pachetul integral de masuri care pot duce la indeplinirea obiectivelor fiscale pe care si le-au stabilit autoritatile romane. FMI nu stabileste daca atingerea tintelor provine de la una sau de la alta dintre masurile convenite”, a declarat Caroline Atkinson, purtatorul de cuvant al Fondului Monetar International, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Finantelor Publice.

Acelasi punct de vedere a fost exprimat si de Tonny Lybek, seful Biroului FMI pentru Romania si Bulgaria, care a declarat ca “autoritatile romane au demonstrat o atitudine ferma fata de realizarea programului lor economic - sprijinit de Acordul Stand-By - prin identificarea rapida a unor masuri compensatorii, dupa decizia Curtii Constitutionale”.

“Banii de la FMI se duc la Banca Nationala a Romaniei. Vor sosi probabil maine, sau marti, dar cei 900 mil. de euro se duc la Banca Nationala a Romaniei, niciun leu nu ajunge la bugetul de stat. Sunt acolo, au rolul lor de a ne ajuta pe alta parte, sa tinem cursul relativ stabil, sa nu scapam inflatia de sub control, prin corelarea cu Banca Nationala. Noi vorbim de banii pe care ii de la bugetul de stat si pe acestia trebuie sa-i dramuim cat mai bine cu putinta. Si Fondul de Mediu, si banii altor ministere de a-i orienta spre prioritatile romanilor in momentul de fata”, a declarat, duminica, seful Executivului, Emil Boc.

Reporter: O sa va dea voie sa majorati putin deficitul? Ati discutat acest lucru? Negociati?

Intrebat daca FMI si BM au permis majorarea deficitului bugetar, Emil Boc a raspuns ca acest lucru nu a fost discutat.

“Deocamdata discutam pe deficitul pe care il avem. Nu avem alte lucruri de facut decat de a sta in 6,8% si aici sa prioritizam cel mai bine investitiile. Ati vazut ca am impozit si luxul suplimentar, pe cei cu masini de lux, pe cei cu mai multe locuinte. Si de acolo vom obtine o suma de bani, adica incercam sa aducem bani la buget si sa-i cheltuim acolo unde este prioritatea maxima”, a explicat primul-ministru.

Pentru eliberarea acestei transe, Executivul a impus masuri de austeritate, adopand, prin asumarea raspunderii, Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

Sursa: Avocatnet.ro

 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !