Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Firmele sunt amenintate cu falimentul prin cresterea cheltuielilor cu paza si protectie
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Firmele sunt amenintate cu falimentul prin cresterea cheltuielilor cu paza si protectie
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania atrage atentia ca prevederile Legii 40/2010 pentru modificarea Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor si protectia persoanelor incarca in mod nejustificat factura agentilor economici, obligandu-i la plata unor sume imense pentru paza si protectie.
 
Legea pare astfel alcatuita incat sa fie avantajoasa pentru segmentul redus al firmelor de paza si protectie pentru care vine ca o mana cereasca, considera patronatele. In schimb, societatile comerciale sunt amenintate cu falimentul prin crestere cheltuielilor cu paza si protectia, iar legea ar putea duce la inchiderea multor societati care nu vor putea suporta cheltuielile sulimentare la care le obliga aceasta prevedere legislativa, apreciaza patronatele.

Astfel, au fost eliminate din lege prevederile care dadeau posibilitatea agentilor economici de a asigura masuri de paza si securitate la un nivel minim sau in regie proprie, asadar mai ieftin. In consecinta, legea impovareaza societatile comerciale si asa apasate de criza cu cheltuieli suplimentare obligatorii pentru paza si protectie.

”Ca si cum cresterea TVA si scaderea comenzilor nu ar fi fost indeajuns, statul ii obliga pe agentii economici sa efectueze paza transporturilor de bunuri sau valori in baza unui plan de transport avizat de politie, proces extrem de laborios si costisitor, dar nejustificat in multe dintre cazuri”, se arata in comunicatul Conferatiilor Patronale.

Mai mult, beneficiarii acestei protectii obligatorii trebuie sa asigure pentru efectivele care se ocupa cu paza transporturilor, bunurilor si valorilor conditii “corespunzatoare” pentru executarea serviciului, cum ar fi compartiment de serviciu sau vagoane tip corp de garda pentru transportul pe calea ferata, autovehicule blindate, semiblindate sau special amenajate pentru transportul valorilor sau produselor speciale, precum si pentru echipajele care asigura paza acestora, compartimente special amenajate sau rezervate pentru transporturi navale sau aeriene.

Legea nu a avut in vedere disproportia dintre valoarea bunurilor pazite si transportate si costurile cu paza si protectia. În consecinta, pentru fiecare punct de lucru societatea sa trebui sa asigure paza in conditii costisitoare si un sistem de alarmare impotriva efractiei. Costurile lunare vor depasi cu mult incasarile respectivului punct de lucru, ducand la inchiderea acestuia si, in timp scurt, si a societatii.

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania solicita Guvernului includerea specialistilor din cadrul organizatiei in grupul de lucru care elaboreaza normele metodologice de aplicare a Legii 333/2003 in urma modificarilor aduse de Legea 40/ 2010 pentru a identifica nivelul optim al masurilor de paza si protectie in corelatie cu specificul si riscurile aferente fiecarui tip de activitate economica si, implicit, pentru a diminua costurile impuse societatilor comerciale.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !