Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CE propune un pachet de investitii UE pentru stimularea comertului
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CE propune un pachet de investitii UE pentru stimularea comertului
Comisia Europeana a facut primul pas catre o politica europeana globala in materie de investitii internationale, informeaza un comunicat de presa al CE. In acest sens, a pregatit un documet prin care se prevede modul in care noile competente ale UE in domeniul investitiilor straine directe pot fi utilizate pentru a stimula competitivitatea si comertul, ducand la crestere economica si la locuri de munca si a elaborat un proiect de regulament care stabileste dispozitiile tranzitorii care ofera garantii pe baza tratatelor bilaterale de investitii existente sau in curs incheiate intre UE si tari care nu fac parte din UE.
 
In temeiul tratatului de la Lisabona, politica de investitii va fi elaborata si gestionata la nivel european, oferind UE o pozitie de negociere mai puternica pentru a oferi o mai buna protectie a investitiilor pentru toate intreprinderile europene.
„Investitorii europeni au nevoie de un mediu de afaceri deschis, solid si previzibil pentru a prospera, iar aceste propuneri au ca scop consolidarea capacitatii UE de a garanta investitorilor conditii echitabile. Pe termen lung, o politica de investitii globala va mentine UE pe prima pozitie la nivel mondial in domeniul investitiilor straine directe, va asigura cele mai bune afaceri pentru toate intreprinderile europene, va invigora cresterea economica si va crea locuri de munca in acest moment crucial”, a declarat Karel De Gucht, comisar UE pentru comert.

Pachetul de investitii include doua documente: mai intai, documentul strategic „Catre o politica europeana globala in materie de investitii internationale”, care examineaza modul in care politica de investitii poate contribui cel mai bine la o crestere economica inteligenta, durabila si inclusiva – obiectivele strategiei Europa 2020. In al doilea rand, o propunere de regulament care ar stabili dispozitiile tranzitorii privind acele acorduri bilaterale de investitii pe care tarile din UE le-au incheiat cu alte parti din lume inainte de tratatul de la Lisabona. In acest caz, Comisia a oferit certitudine de ordin juridic investitorilor din UE si straini, fara a dauna abilitatii UE de a negocia noi tratate de investitii la nivel de UE.

Investitiile straine directe aduc o contributie esentiala la cresterea economica. Acestea creeaza locuri de munca, optimizeaza alocarea resurselor, permit transferul de tehnologie si stimuleaza comertul. UE este cel mai important actor la nivel mondial in domeniul investitiilor straine directe (ISD). Pana in 2008, fluxurile externe de ISD au fost in valoare de 3.300 miliarde EUR, in timp de fluxurile UE interne au reprezentat 2.400 miliarde EUR.

Respectivele investitii sunt garantate prin tratatele bilaterale privind investitiile (TBI). Acestea stabilesc termenii si conditiile pentru investitiile efectuate de resortisanti si societati dintr-o tara intr-o alta tara si stabilesc un nivel de protectie obligatoriu din punct de vedere juridic pentru a incuraja fluxurile de investitii intre doua tari. Printre alte aspecte, TBI acorda investitorilor un tratament corect, echitabil si nediscriminatoriu, protectie fata de exproprierile ilegale si recursul direct la arbitrajul international. Statele UE sunt principalii utilizatori, la nivel global, ai TBI, cu un numar total de aproximativ 1 200 de tratate bilaterale deja incheiate.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !