Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Firmele vor depune online cererea de rambursare a TVA
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Firmele vor depune online cererea de rambursare a TVA
Cererea de rambursare a TVA va fi depusa prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de Agentia Ntională de Administrare Fiscala, potrivit unui ordin emis recent de institutie.
 
Ordinul ANAF nr. 2157/2010 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 478 din 13 iulie 2010.

Potrivit actului normativ, Formularul (318) „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in România si formularul (319) „Declaratie de ajustare a pro-ratei se depun prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Semnarea formularelor prevazute mai sus se realizeaza prin utilizarea certificatului digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronic.

Ordinul stabileste ca persoana fizica straina care nu are obligatia inregistrarii fiscale in România si care solicita inregistrarea certificatului digital calificat pentru depunerea formularelor prevazute inscrie, in rubrica „CNP” din „Documentul de confirmare a certificatului digital calificat” si in rubrica „CNP/NIF” din formularul (150) „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat”, aprobate prin Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 858/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, un cod alfanumeric format din data nasterii si codul ISO 3166 — alpha 2 al tarii de rezidenta.

Totodata, persoana imputernicita pentru depunerea formularelor  transmite formularul (150) „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat” organului fiscal competent pentru administrarea contribuabilului, la registratura sau prin posta cu confirmare de primire.

Cererea se transmite insotita de documentul de identitate al persoanei fizice care solicita dreptul de utilizare a certificatului digital calificat, in original sau in copie legalizata, precum si de documentul eliberat de contribuabilul pentru care se depun formularele prevazute la art. 1, din care rezulta dreptul solicitantului de a semna respectivele formulare pentru contribuabil, in original sau copie legalizata.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !