Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Firmele nu sunt interesate sa adopte standardele internationale de raportare financiara pentru IMM
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Firmele nu sunt interesate sa adopte standardele internationale de raportare financiara pentru IMM
Desi Consiliul pentru Standarde Internaţionale de Contabilitate cu sediul la Londra (IASB) a emis, din iulie 2009, un standard international de raportare financiara (IFRS) pentru IMM-uri, considerate a reprezenta peste 95% din totalul companiilor in lume, un sondaj realizat de NEXIA International arata un apetit scazut al firmelor pentru adoptarea standardelor internationale de raportare financiara (IFRS) pentru IMM-uri, se arata intr-un comunicat de presa al Nexia International.
 
Potrivit Nexia, aplicarea IFRS pentru IMM-uri va duce la un grad ridicat de comparabilitate a situatiilor financiare, o incredere sporită in raportarile financiare ale IMM-urilor si va determina o reducere semnificativa a costurilor asociate elaborarii de standarde de raportare la nivel national.

IFRS pentru IMM-uri reprezinta o varianta simplificata a standardelor financiare de contabilitate emise anterior de IASB, fiind rezultatul unui proces care a durat cinci ani si pe parcursul caruia au fost consultate numeroase IMM-uri din intreaga lume.
Cu toate acestea, putine intreprinderi mici si mijlocii planuiesc sa adopte chiar si aceasta versiune simplificata a IFRS-urilor inainte de a deveni o cerinta obligatorie.

"Proiectul de IFRS pentru IMM-uri reprezinta un raspuns la cererea internationala venita din partea tarilor cu economii dezvoltate dar si a celor emergente, de a avea un set riguros si comun de standarde de contabilitate pentru intreprinderile mici si mijlocii. Intr-un sondaj recent, aproape 60% din organismele nationale de reglementare contabila au declarat ca intentioneaza sa impuna sau sa permita utilizarea IFRS pentru IMM-uri in urmatorii doi-trei ani”, a declarat Stephen Cooper, membru al IASB, la ultima conferinta anuala Nexia.
Potrivit sondajului Nexia, 73% din membrii Nexia International sustin adoptarea unui set comun de standarde contabile pentru IMM-uri, dar 38% cred că entitatile din tara lor nu vor adopta aceste IFRS-uri pana cand ele nu vor deveni obligatorii.

Membrii Nexia International intervievati au subliniat beneficiile noului proiect prin furnizarea unei proceduri simplificate prin reducerea obligatiilor de raportare financiara. Standardele vor permite investitorilor, creditorilor şi altor utilizatori sa compare performantele financiare ale IMM-urilor.

Aceste standarde simplificate pot fi aplicate in cazul societatilor fara raspundere publica (nelistate).

Totodata IFRS pentru IMM-uri pot fi considerate ca o platforma pentru companiile aflate in dezvoltare in vederea listarii pe pietele de capital reglementate, unde este obligatorie aplicarea versiunii complete a IFRS.
_
Nexia International este o retea globala de firme independente de audit, contabilitate si consultanta cu 520 de birouri in peste 100 de tari, oferind un portofoliu complet de servicii profesionale.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !