Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Ajutoare de stat pentru firmele care realizeaza o investitie de peste 5 milioane euro
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Ajutoare de stat pentru firmele care realizeaza o investitie de peste 5 milioane euro
Statul va acorda fonduri nerambursabile firmelor care realizeaza investitii de peste 5 milioane de euro si creeaza minim 50 de noi locuri de munca.
 
Finantele au elaborate recent un proiect de HG prin care va reduce pragul minim al investitiei initiale prevazute in Hotararea Guvernului nr. 1680/2008 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile.

Astfel se acorda facilitati intreprinderilor care sunt inregistrate conform Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care investesc in Romania, si se incadreaza in una din urmatoarele categorii:

a) realizeaza o investitie initiala cu o valoare care se incadreaza intre 5 si 10 milioane euro, inclusiv, echivalent in lei, si creeaza minim 50 de noi locuri de munca ca urmare a realizarii investitiei initiale;
b) realizeaza o investitie initiala cu o valoare care se incadreaza intre 10 si 20 milioane euro, inclusiv, echivalent in lei, si creeaza minim 100 de noi locuri de munca ca urmare a realizarii investitiei initiale;
c) realizeaza o investitie initiala cu o valoare care se incadreaza intre 20 si 30 milioane euro, inclusiv, echivalent in lei, si creeaza minim 200 de noi locuri de munca ca urmare a realizarii investitiei initiale;
d) realizeaza o investitie initiala cu o valoare care depaseste 30 milioane euro, echivalent in lei, si creeaza minim 300 de noi locuri de munca ca urmare a realizarii investitiei initiale.

Potrivit MFP, avand in vedere ca pragurile initiale ale valorii minime a investitiei si numarul de noi locuri de munca au scazut, creste numarul de intreprinderi care se incadreaza in aceste conditii de eligibilitate estimandu-se un numar de 150 de beneficiari.
Pentru facilitarea sprijinirii a cat mai multor operatori economici, s-a largit sfera de cuprindere a categoriei costurilor eligibile prin introducerea costurilor legate de realizarea constructiilor in scop turistic si medicale.

Pentru o monitorizare cat mai eficienta a derularii proiectelor de investitii s-a specificat faptul ca pentru acordarea alocarii specifice individuale pot fi depuse maxim 4 cereri de eliberare a sumei nerambursabile intr-un an calendaristic.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de fonduri nerambursabile si se supune reglementarilor Regulamentului Comisiei Europene nr. 800/2008 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piata comuna in aplicarea articolelor 87 și 88 din tratat.

Totodata, intrucat s-a redus pragul minim al conditiei de eligibilitate referitoare la valoarea investitiei (de la 10 milioane euro la 5 milioane euro) si a locurilor de munca nou create (de la 100 la 50), in categoria beneficiarilor se vor incadra si intreprinderile mici si mijlocii.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !