Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Salariul mediu net a scazut cu 6 lei, in luna iunie
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Salariul mediu net a scazut cu 6 lei, in luna iunie
In luna iunie, castigul salarial mediu nominal net a fost de 1422 lei, in scadere fata de luna anterioara cu 6 lei, se arata intrr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS). De asemenea, in aceeasi perioada, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 1951 lei, fiind cu 0,6% mai mic fata de luna mai.
 
Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3442 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (791 lei).

Iunie 2010, comparativ cu mai 2010

Nivelul castigurilor salariale medii lunare nete din luna iunie 2010 a inregistrat usoare diferente fata de luna precedenta, in functie de specificul activitatilor economice.
Cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat ca urmare a acordarii de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta), platii concediilor de odihna din fondul de salarii, platii sumelor din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete de vacanta), dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari, a revenirilor din concedii fara plata ori din somaj tehnic, dupa cum urmeaza:
- intre 9% si 10% in fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, fabricarea bauturilor, telecomunicatii;
- intre 5% si 7% in fabricarea altor mijloace de transport, fabricarea de masini, utilaje si echipamente n.c.a, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, activitati de servicii anexe extractiei;
- intre 4% si 5% in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, tiparirea si reproducerea pe suporturi a inregistrarilor, fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, silvicultura si exploatare forestiera (inclusiv pescuit si acvacultura), extractia carbunelui superior si inferior, alte activitati extractive, captarea, tratarea si distributia apei.

Scaderile castigului salarial mediu net in luna iunie 2010 fata de luna precedenta au fost cauzate de acordarea, in luna mai, de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta), sume din profitul net si din alte fonduri, de nerealizarile de productii ori incasari mai mici (functie de contracte), de intrarea in somaj tehnic si de dificultatile financiare. Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat dupa cum urmeaza:
- cu 9,0% in intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii);
- intre 6% si 8% in activitati auxiliare intermedierilor financiare, activitati de asigurare si fonduri de pensii, industria metalurgica;
- intre 4% si 6% in fabricarea produselor din tutun, transporturi pe apa, administratie publica, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat.

In sectorul bugetar1 s-au inregistrat scaderi ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta, in toate activitatile: administratie publica (-4,5%), invatamant (-2,1%), sanatate si asistenta sociala (-1,7%).

Iunie 2010, comparativ cu iunie 2009


Comparativ cu luna iunie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 3,1%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 98,8%.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !