Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CE: Romania va primi inca 1,2 mld. euro de la FMI
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CE: Romania va primi inca 1,2 mld. euro de la FMI
Romania a indeplinit conditiile pentru eliberarea celei de a treia transe a programului UE de asistenta a balantei de plati in valoare de 1,2 miliarde de euro, informeaza un comunicat de presa al Comisiei Europene. Totodata, oficialii europeni preconizeaza o crestere economica pentru anul 2011.
 
O misiune comuna a Comisiei Europene, FMI si Bancii Mondiale s-a aflat la Bucuresti in perioada 26 iulie - 4 august pentru a evalua programul de politici economice din cadrul programului de asistenta multilaterala in valoare de 20 miliarde de euro.

Serviciile Comisiei Europene au concluzionat ca au fost indeplinite conditiile pentru eliberarea celei de a treia transe din programul UE de asistenta a balantei de plati in valoare de 1,2 miliarde de euro. Masurile ambitioase de consolidare fiscala convenite cu autoritatile in mai si iunie au fost implementate asa cum a fost planificat.

Misiunea a concluzionat ca aceste masuri par a fi suficiente pentru a se atinge tintele convenite de deficit bugetar de 6,8% si 4,4% din PIB (dupa metodologia cash) respectiv in 2010 si 2011 (7,3% si 4,9% din PIB dupa metodologia ESA). Romania isi mentine angajamentul de a-si reduce deficitul sub 3% din PIB in 2012.

Potrivit CE, redresarea economica a Romaniei va fi probabil intarziata din cauza cererii interne slabe, a evolutiilor din regiune si a inundatiilor recente. PIB-ul real este asteptat sa scada cu 1,9 % in 2010. Cresterea economica ar trebui sa devina pozitiva incepand din 2011. Inflatia va creste temporar ca urmare a cresterii TVA-ului incepand din iulie. Inflatia ar trebui sa diminueze pentru a atinge o valoare in jur de 3 % in cursul lui 2011.

S-au realizat progrese si cu celelalte reforme convenite in program, care reprezinta conditionalitati pentru urmatoarele transe din imprumutul UE. Reforma pensiilor este gata sa fie adoptata de catre parlament in septembrie. Un Consiliu Fiscal independent a fost creat recent pentru a intari cadrul de politica fiscala. De asemenea, guvernul roman este determinat sa ia masuri menite sa accelereze absorbtia fondurilor structurale si sa combata frauda fiscala si evaziunea. In sectorul financiar, regimul de finantare si structura de guvernanta a fondului de garantare a depozitelor vor fi imbunatatite pana la sfarsitul lui septembrie 2010, asa cum a fost prevazut.

Misiunea va raporta concluziile sale Comisarului pentru Afaceri Economice si Financiare si va consulta Comitetul Economic si Financiar. Sub rezerva acordului celor doi, Comisia va elibera cea de-a treia transa din imprumutul UE acordat Romaniei.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !