Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Statul va vinde pachete de participatii minore la unele companii publice
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Statul va vinde pachete de participatii minore la unele companii publice
Executivul a aprobat, miercuri, un set de Hotarari de Guvern privind vanzarea de participatii minore ale statului la OMV Petrom, Romgaz, Transelectrica si Transgaz pe piata de capital. Astfel, potrivit ministrului economiei, Adriean Videanu, listarea pe piata de capital se va face pana in 2012 inclusiv, scopul fiind atragerea investitiilor straine.
 
In acest sens, Adriean Videanu a precizat ca vor fi vandute 9,84% din pachetul de 20,64% de actiuni pe care statul le detine la OMV Petrom. De asemenea, vor fi vandute pachete de cate 15% din actiunile detinute de stat la Transgaz, Romgaz si Transelectrica. Statul isi va mentine statutul de actionar majoritar in cazul Transgaz si Transelectrica si de actionar semnificativ in cazul OMV Petrom.

Ministrul Economiei a declarat ca listarea pe piata de capital a acestor companii „va dinamiza piata de capital, dar cel mai important /.../ – va stimula fluxurile straine de capital catre Romania. Acest proces de vanzare, de listare a companiilor nationale, este un proces care se va derula atat in 2011, cat si in 2012”.

In ceea ce priveste companiile de stat monitorizate in cadrul acordului cu Fondul Monetar International, ministrul Adriean Videanu a afirmat ca toate cele trei companii – Termoelectrica, Electrocentrale Bucuresti, Compania Nationala a Huilei – se afla in acest moment intr-un proces de rentabilizare. Astfel, in cazul Termoelectrica, vor fi scoase din companie, ca persoane juridice, entitatile viabile, iar compania va intra in faliment pana in martie 2011. Un prim exemplu este Electrocentrale Paroseni care a fost infiintata saptamana trecuta ca filiala cu personalitate juridica.

De asemenea, potrivt declaratiilor ministrului Economiei, Electrocentrale Bucuresti va trece pe profit pana la finalul anului, iar in cazul Companiei Nationale a Huilei va fi pus in practica un proces de rentabilizare dupa adoptarea, la nivelul Comisiei Europene, a noului regulament legat de subventia pentru huila.

Totodata, ministrul Videanu a precizat ca si societatea Oltchim va fi privatizata la momentul potrivit.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !