Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Boc: Legea pensiilor ar putea fi finalizata pana la 1 septembrie 2010
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Boc: Legea pensiilor ar putea fi finalizata pana la 1 septembrie 2010
Legea pensiilor constituie una dintre prioritatile Executivului, urmand a fi finalizata pana la data data de 1 septembrie 2010, iar ulterior inscrisa pe Ordinea de zi a Camerei Deputatilor, potrivit declaratiilor primului-ministru, Emil Boc.
Prioritatea imediata in ceea ce priveste relatia cu FMI este ca legea pensiilor, aflata acum in Camera Deputatilor, care este Camera decizionala, sa fie adoptata inainte de board-ul FMI”, a declarat premierul.

Seful Executivului a mentionat ca a solicitat Camerei Deputatilor cam pana la 1 septembriem proiectul de lege sa fie finalizat in comisia parlamentara, in forma inaintata de Guvern, iar dupa aceasta data sa fie inclus pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor.

„Acest proiect de lege este extrem de important, atat in procesul de reforma al statului roman, cat si din perspectiva Acordului pe care il avem cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala. Acest proiect raspunde unei nevoi a acestei tari, a romanilor, de a avea o lege a pensiilor care sa consacre principiul contributivitatii si sa conduca, in timp, la echilibrarea bugetului de pensii”, a afirmat premierul Emil Boc.

Primul-ministru a mentionat ca unele componente ale reformei in sistemul de pensii au fost adoptate, respectiv eliminarea pensiilor speciale si verificarea pensiilor de invaliditate, potrivit proiectului de lege asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului.

In ceea ce priveste verificarea pensiilor de invaliditate, premierul a aratat ca, in urma unei prime reevaluari, au rezultat economii anuale de peste 26 de milioane de euro, iar procesul de verificare a acestor dosare de pensii va continua.

12,5 miliarde de euro pentru statul roman

Primul-ministru a facut precizari si cu privire la destinatia fondurilor pe care Romania le primeste in cadrul Acordului de imprumut extern. Astfel, urmatoarea transa de la FMI va intra in rezerva Bancii Nationale a Romaniei, pentru consolidarea rezervei valutare. Pana in acest moment, BNR a primit de la FMI suma de 7,9 miliarde de euro, iar Ministerul Finantelor 2,1 miliarde de euro. De asemenea, de la Comisia Europeana, Guvernul, prin Ministerul Finantelor, a primit 2,5 miliarde de euro.

„BNR utilizeaza acesti bani pentru consolidarea rezervei valutare a tarii si tot Banca Centrala ii va returna in transe stabilite prin Acordul cu FMI. Banii pe care ii imprumuta Guvernul vor fi rambursati de statul roman prin Ministerul Finantelor, in transe stabilite prin Acord”, a precizat premierul Emil Boc, adaugand ca banii primiti de Guvern au ca scop finantarea deficitului.

Deficit bugetar, in 2010 si in 2011

Seful Executivului a mentionat, de asemenea, ca, potrivit prognozei, in 2010, se estimeaza un deficit bugetar de 6,8% si o contractie economica de 1,9%, iar pentru 2011 se estimeaza un deficit bugetar de 4,4% si o crestere economica de 1,5%-2%.

In acest context, premierul a anuntat ca Executivul a decis sa fie analizata rectificarea bugetara in sedinta din 18 august pentru a consacra incadrarea in deficitul bugetar pentru 2010.

Totodata, Emil Boc considera da Romania si-a respectat angajamentele pe care le are cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala. Astfel, exista toate premisele pentru ca urmatoarele transe de imprumut de la institutiile financiare internationale sa fie transferate Romaniei, a afirmat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !