Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Explozia inflatiei lasa deponentii cu dobanzi real negative, titreaza Capital.ro.

Prima luna cu TVA marita a ridicat preturile cu 2,58%. Inflatia anuala a depasit astfel 7%, iar previziunile pentru finalul lui 2010 trec de 8%. Pentru deponenti, vestile sunt cat se poate de proaste.
 
La un astfel de nivel al inflatiei, bonificatiile anuale acordate in prezent de majoritatea bancilor la economiile populatiei si firmelor nu dau deponentilor decat sansa de a obtine pierderi reale la maturitatea depozitelor. O singura banca acorda dobanzi mai mari de 8% pe an, in conditiile în care cele mai multe institutii financiare ofera bonificatii mai mici de 7%. In piata exista si dobanzi anuale sub 6% sau chiar sub 5% pentru depuneri la termen, clientii bancilor respective putand obtine la lichidarea depozitelor castiguri care nu reusesc sa acopere nici inflatia.


Kazahii au platit statului doar 10% din datoria de la Petromidia
, anunta Ziarul Financiar, in editia online.

Adrian Nastase, Mihai Tanasescu si Dan Ioan Popescu au semnat ordonanta din 2003 prin care Petromidia, detinuta de Dinu Patriciu, a primit facilitatea de a-si transforma datoriile de 570 mil. euro în obligatiuni cu scadenta în 2010.

Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), compania care detine rafinaria Petromidia - controlata acum de grupul kazah KazMunaiGaz, a platit statului mai putin de 10% din imprumutul de 570 mil. euro care ajunge la scadenta la sfarsitul lunii septembrie, iar pentru restul sumei Ministerul Finantelor ar putea primi actiuni în companie, dar a caror valoare scade de la un trimestru la altul din cauza pierderilor.

Jurnalul National scrie despre: Migratia creierelor, un fenomen care se franeaza cu cap.

Romania n-are o strategie pentru recucerirea inteligentei.

Fenomenul migratiei creierelor nu a inceput cu Romania. Alimentat de saracie, de viziuni inguste, de disperare, de dorinta de a zbura sus sau de contexte politice de tipul extinderii Uniunii Europene, este un fenomen la scara globala pe care fiecare tara se straduieste sa il gestioneze asa cum poate. Daca poate. Dar, în vreme ce Israelul a demonstrat recent ca e posibil sa gandesti o strategie pe termen lung cu care sa iti convingi elitele sa se intoarca in tara, in Romania, medicii, asistentele, studentii pe care se bat Harvard si Princeton, specialistii din IT sau telecomunicatii, cercetatorii sau profesorii aleg sa puna in practica in alte tari ceea ce au invatat.

57 de reclamatii împotriva Credit Europe Bank, relateaza Gandul.info.

Reclamatiile privind disparitia banilor din conturile sucursalei din Brasov a Credit Europe Bank continua. Pana ieri, 57 de sesizari fusesera înregistrate la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor, suma totala reclamata ajungand la peste doua milioane de euro. "Toate reclamatiile depuse pana in prezent au fost verificate cu acte si s-au dovedit adevarate. Din spusele celor de la banca, pana marti seara a fost restituita pagubitilor o suma totala de 450.000 de euro, cea mai mare suma returnata fiind de 220.000 de euro", a spus comisarul-sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Ionel Spataru. Tribunalul Brasov a emis, in 13 august, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele directorului de operatiuni al Credit Europe Bank Brasov, Otilia Negrila. Anchetatorii au mai constatat ca o parte din clientii bancii au fost indusi în eroare de catre Otilia Negrila cu privire la situatia conturilor.

Cum a luat un analfabet somer credit de 10.000 de euro, informeaza Romania Libera.

Procurorii de la Crima Organizata au desfiintat o retea care a obtinut sute de mii de euro în mod fraudulos din credite bancare si indemnizatii pentru cresterea copilului aranjate prin Messenger.

Patru persoane au fost arestate, iar alte sapte au interdictie de a parasi localitatea, dupa ce procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) au descoperit o schema frauduloasa de obtinere a creditelor bancare si a indemnizatiilor pentru cresterea copilului. În dosar sunt implicati inclusiv functionari din aparatul de stat, de la Agentia pentru Prestatii Sociale Sector 5, Administratia Finantelor Publice Sector 5 si Directia de Munca si Protectie Sociala din Capitala. Toti acestia sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, înselaciune, spalare de bani, fals în înscrisuri si uz de fals.
 
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !