Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Romania se imprumuta 2 mil. euro pe ora. Guvernul anunta ca vor creste salariile, titreaza Gandul.info.
De la inceputul anului pana acum, statul a imprumutat peste 11 miliarde de euro de la banci, FMI, CE sau de la investitorii straini. Oficialii guvernamentali sustin ca nu exista alta solutie atat timp cat statul cheltuieste mai mult decat incaseaza.
 
Statul roman imprumuta doua milioane de euro in fiecare ora pentru a putea plati la timp pensiile si salariile bugetarilor dar si pentru a achita imprumuturile mai vechi. De la inceputul acestui an pana acum, Romania a imprumutat, de la banci, FMI sau de la Comisia Europeana, 11 miliarde de euro, adica aproape 50 de milioane de euro pe zi, respectiv doua milioane de euro in fiecare ora, din zi si din noapte.

Surpriza placuta: Romania si-a revenit brusc din socul TVA, anunta Romania Libera.
In august, tarile Europei Centrale si de Est au surprins prin optimism, in timp ce statele vestice s-au intors la asteptari sumbre.
Indicele perspectivelor economice din Romania calculat de ZEW si Erste Bank a inregistrat in luna august cea mai buna crestere din Europa Centrala si de Est, dupa cea mai abrupta scadere in iulie, luna majorarii TVA de la 19% la 24%. Totusi, desi asteptarile sunt optimiste, barometrul conditiilor economice actuale a ramas la cel mai redus nivel dintre tarile analizate. Astfel, indicele perspectivelor economice, asa cum sunt vazute de expertii financiari, a crescut pentru Romania cu 32,4 puncte, la 26,1 puncte, reflectand mult mai mult optimism din partea respondentilor. Evaluarea privind situatia curenta din economia romaneasca este insa una mult mai negativa, desi s-a imbunatatit semnificativ in august. Indicele respectiv a urcat cu 18,2 puncte, dar a ramas la un nivel extrem de pesimist, de 53,2 puncte.

Cat ar munci o PFA pentru pensie completa: 90 de ani!, scrie Capital.ro.
O persoana care are exclusiv venituri din activitati independente (PFA, drepturi de autor, conventie civila) trebuie sa cotizeze si, implicit, sa munceasca de trei ori mai mult decat o persoana salariata, ca sa poata iesi la pensie.
Stagiul minim de cotizare pentru pensionare anticipata va fi de 15 ani, incepand din 2015, iar cel complet, de 30 de ani pentru femei si de 35 de ani pentru barbati. In aceste conditii, conform logicii Ministerului Muncii, persoanele care vor contribui, potrivit actualelor norme de aplicare a OUG nr. 58 din 2010, la sistemul public de pensii ar trebui sa munceasca 45 de ani, pentru stagiul minim de cotizare, si cel putin 90 de ani, pentru un stagiu complet, pentru a primi pensie.

Ziarul Financiar relateaza, in editia online, ca: Bancherii nu se asteapta sa aiba clienti la credite prea curand, dar cresc dobanzile.
Bancherii se asteapta ca solicitarea de credite pentru populatie sa fie mai slaba in perioada urmatoare comparativ cu lunile anterioare, dupa ce asteptarile pozitive pe care le aveau in trecut au fost contrazise de realitate, arata un sondaj al BNR. In schimb, inasprirea creditarii s-ar putea opri in perioada imediat urmatoare dupa ce fenomenul a cunoscut o incetinire drastica in trimestrul trei. Chiar daca nu au cerere, bancherii majoreaza dobanzile la creditele pentru populatie.


Cate constructii noi ar trebui demolate, informeaza money.ro.
Peisajul urban se “imbogateste ” de la an la an cu cladiri ridicate in cele mai neasteptate locuri. Asociatii, vecini deranjati de zgomotul lucrarilor, inspectori ai ISC sesizeaza autoritatile competente de ilegalitatile din constructii. Cazurile in care instantele decid demolarea lor pentru nerespectarea autorizatiei de constructie sunt rare si lipsesc cu desavarsire. Primul caz a aparut anul acesta.
Din controalele efectuate de Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), peste 100 de constructii noi din toata tara ar putea fi demolate pentru nerespectarea prevederilor legale. Astfel, in perioada 2009 – 30.06.2010, au fost identificate un numar de 117 constructii care ar putea fi demolate, ISC sesizand Institutia Prefectului pentru trimiterea in instanta in vederea anularii autorizatiilor de construire sau demolare.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !