Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Ratele la banci ar putea scadea, titreaza Jurnalul National.
Bancile pot sa pastreze actualele rate la creditele cu dobanzi variabile numai daca au acceptul clientilor, a declarat presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu.
 
Bancile vor trimte clientilor o notificare la contract prin care vor incerca sa obtina acordul acestora pentru mentinerea vechii dobanz, desi ar fi obligate sa se recalculeze dobanzile dupa prevederile OUG 50/2010. Daca nu primesc acest acord, bancile vor fi nevoite sa accepte calculul ratei dupa formule clare cuprinse in OUG 50/2010, care vor conduce la o scadere a ratelor la imprumuturile bancare. Clientii au la dispozitie 15 zile de la primirea notificarii pentru a da un raspuns bancilor, dar trebuie sa stie ca este in interesul lor sa nu fie de acord cu mentinerea formulelor vechi. Totusi, pentru a-si castiga drepturile, oamenii trebuie sa dea bancile in judecata, operatie de durata si foarte costisitoare.

Paradoxul sistemului sanitar: Romania are de doua ori mai multe paturi in spitale decat Danemarca, anunta money.ro.

Doar zece tari europene finanteaza mai multe locuri in spitale, raportat la populatie, decat Romania. Astfel, tari ca Danemarca, Norvegia, Spania sau Italia au mai putine locuri in spitale, raportate la 100.000 de locuitori, decat Romania.

Romania avea, in 2008, 657 de paturi de spital disponibile la 100.000 de locuitori, potrivit ultimelor statistici ale Eurostat. Potrivit explicatiilor care insotesc aceasta statistica, este vorbe despre “toate locurile din spitale care sunt functionale si care sunt imediat disponibile pentru a primi pacienti, atat cele ocupate cat si cele neocupate”.

Ziarul Financiar scrie: Nuclearelectrica, pierderi de 46 mil. €.

Nuclearelectrica, una dintre cele mai valoroase companii din portofoliul statului care administreaza cele doua reactoare nucleare ale centralei de la Cernavoda, a terminat primele sase luni din 2010 cu o pierdere de peste 192 mil. lei (46,3 mil. euro), in contextul in care firma s-a mai aflat de foarte putine ori pe minus. In comparatie, in perioada similara a anului trecut compania avea un profit brut de 108,6 milioane de lei (25,6 mil. euro).

"Rezultatul brut al primului semestru din 2010 este negativ si este cauzat de pierderea din activitatea financiara ca urmare a deprecierii leului raportat la celelalte valute si de inregistrarea conform legislatiei specifice a diferentelor de curs valutar nefavorabile pentru totalul imprumuturilor contractate in perioada investitiei Unitatii 2 de la centrala nucleara Cernavoda", explica reprezentantii companiei.
Nuclearelectrica a contractat un imprumut de 950 mil. euro pentru punerea in functiune a Unitatii 2 de la Cernavoda care trebuie rambursat pana in 2026.

Cum a ajuns Casa Poporului sa valoreze zero lei, aflam din Capital.ro.

Palatul Parlamentului figureaza in actele Camerei Deputatilor cu o valoare de zero lei. Casa Vernescu este evaluata la 664 lei, cam tot atata cat face o scrumiera Biedermeier. Cum s-a ajuns la asemenea aberatii?
Chiar daca institutiile statului sunt obligate de sapte ani sa isi reevalueze periodic portofoliul de proprietati, nimeni nu se sinchiseste sa plateasca un evaluator in acest sens. Reguli vechi de 20 de ani, frica de impozite marite sau constatarea unor lipsuri la inventar nu motiveaza autoritatile sa scoata la suprafata datele reale. Anual,

Curtea de Conturi identifica aceste probleme si stabileste pagubele. Factura pe 2008 indica prejudicii de trei mld. euro numai din proasta administrare a patrimoniului statului.

Finantele continua seria imprumuturilor, relateaza Gandul.info.

Statul nu renunta la dobanzile de 7% pentru imprumuturile de la banci prin vanzarea de titluri de stat. Ieri, Ministerul Finantelor a vandut certificate de trezorerie cu maturitate la sase luni de 865,7 milioane lei, la un randament mediu de 7% pe an, peste nivelul programat initial, de 800 milioane de lei. Oferta bancilor a fost generoasa, fiind dispuse sa crediteze statul cu 1,752 miliarde lei. Anul acesta, Finantele au imprumutat peste 25 miliarde de lei de la banci prin vanzarea de titluri de stat. Fata de luna iulie, Ministerul Finantelor a atras o suma dubla in august, respectiv 1,28 miliarde de lei. Potrivit calendarului, Trezoreria vrea sa imprumute in luna august 4,6 miliarde de lei de la banci prin emisiuni de titluri de stat.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !