Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow IPP: Romania nu are nevoie de carti electronice de identitate
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

IPP: Romania nu are nevoie de carti electronice de identitate
Reprezentantii Institutului pentru Politici Publice (IPP) solicita Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) sa retraga proiectul de OUG prin care urmeaza sa se introduca carti electronice de identitate pentru ca este "nefundamentat" si "necesita costuri excesive si inoportune", informeaza institutia intr-un comunicat de presa.
 
“IPP solicita stoparea unei afaceri de 30 de milioane de euro cu un nou tip de card de identitate de care Romania NU ARE NEVOIE”, se arata in titlul comunicatului mentionat.

Asa cum anunta si Avocatnet.ro joi, statul ar putea plati 32 de milioane de euro, fara TVA, pentru a produce si personaliza cartile de identitate electronice, conform anuntului de intentie publicat in sistemul electronic de achizitii publice, www.e-licitatie.ro.

Institutul pentru Politici Publice aminteste ca introducerea cartilor electronice de identitate pentru o suma ce depaseste 30 milioane de euro seamana cu afacerea Loganul de 70.000 de euro, din 2008, cand Minsiterul de Interne a semnat contracte pentru cumpararea a 392 de autospeciale de patrulare pentru Politia Rutiera, marca Dacia Logan. Pretul fiecarei masini era de 11.769 euro, la care se adaugau dotari in valoare de 47.720 euro si taxele de leasing, pretul final al automobilului ajungand 70.968de euro.

De asemenea, reprezentantii IPP atrag atentia ca jurisprudenta CEDO interzice expres colectarea sistematica a datelor biometrice ale cetatenilor statelor semnatare.

Cartile electronice de identitate vor fi introduse din 1 ianuarie 2011, conform unui proiect al Ministerului Administratiei si Internelor. Ele vor fi de tipul smart card si vor contine date cu caracter personal, inclusiv date biometrice ale titularului, in format tiparit si/sau in format electronic, precum si elemente de particularizare si de siguranta
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !