Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Bucurestenii vor plati tragedia de la Maternitatea Giulesti, titreaza Evenimentul Zilei.

Parchetul General a inceput urmarirea penala fata de maternitate. Daunele cerute vor fi platite de primarie.
Parchetul instantei supreme a dispus ieri inceperea urmaririi penale fata de Maternitatea Giulesti. Anchetatorii au constatat ca au fost incalcate normele de securitate in munca, de securitate a sistemelor electrice si de gestionare a resurselor umane.
 
Sanctiunea maxima care poate fi dispusa este desfiintarea institutiei. Pe de alta parte, spitalul nu avea asigurare de incediu, ci doar una pentru malpraxis (obligatorie conform cerintelor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate) ce acopera suma de 500.000 de euro.

Bancile sunt lovite de somajul mare si de propria lacomie, anunta Jurnalul National.

Circa 500.000 de romani au cate trei credite contractate, de obicei doua la banci si inca unul la o institutie financiara nebancara (IFN), acestia fiind cea mai riscanta categorie in privinta rambursarii, potrivit unui raport al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Creditele acordate acestor persoane totalizeaza 13,8 miliarde de lei. "Aceste persoane au in general trei credite (doua la banci si unul la IFN) si prezinta o rata a neperformantei de 13,4% (iunie 2010), similara pe cele doua categorii de creditori", se spune in raport.

Aproximativ 4,5 milioane de persoane au credite in Romania, numar ce depaseste totalul salariatilor. "In medie, o persoana debitoare trebuie sa onoreze circa 1,75 credite", continua raportul.

Ziarul Financiar scrie: Kazahii ameninta voalat statul cu inchiderea Petromidia in problema datoriilor avand alaturi cei mai puternici avocati

Sorin Blaga, directorul de marketing al Rompetrol, Stefan Damian, partener al Tuca,Zbarcea si Asociatii, Ana Diculescu-Sova, partener al NNDKP, Dimitri Grigoriev, CFO-ul Rompetrol, si Gheorghe Musat, partenerul principal al Musat si Asociatii, au explicat ieri cum se va apara Rompetrol in conflictul cu statul

Reprezentantii grupului Rompetrol sustin ca sunt pregatiti sa se apere in cazul in care statul le va cere in instanta sa rascumpere integral obligatiunile de la Petromidia in valoare de 570 mil. euro si ca Ministerul Finantelor nu are instrumente legale pentru a refuza o rascumparare partiala si conversia restului obligatiunilor in actiuni. Kazahii care controleaza Rompetrol au angajat cele mai mari trei case de avocatura de pe piata locala, Tuca, Zbarcea si Asociatii, NNDKP (Nestor) si Musat si Asociatii, care spun ca au pregatit o "cascada de aparari", in cazul in care statul va da in judecata compania, dar ca prefera o solutionare amiabila.

Gandul a intocmit Topul celor mai profitabile companii din Romania. Statul detine trei din primele zece.

Cel mai mare profit brut obtinut anul trecut de o companie in Romania este cel al OMV Petrom, de peste 400 de milioane de euro
In 2009, anul in care economia locala a avut o recesiune de peste 7% din PIB, castigul total al celor mai profitabile 300 de companii din Romania a fost de 9,5 miliarde de euro, echivalentul a 25% din veniturile totale ale statului, conform unei analize a Ziarului Financiar.
Liderul clasamentului este OMV Petrom, care a reusit sa obtina un profit brut de 401,3 milioane de euro, in scadere cu 8% fata de anul precedent. La o distanta de 80 de milioane de euro in urma se afla ocupantul locului doi, operatorul de telefonie mobila Orange, care a inregistrat anul trecut un castig brut cu 38% mai mic decat cel din 2008.

Cum restructurezi un credit, relateaza Capital.

Pentru a convinge banca sa accepte o pasuire de la plata datoriei, clientii trebuie sa aduca o serie de acte doveditoare. Uneori insa institutiile pot refuza sa acorde aceasta facilitate.

Desi bancile indeamna clientii la discutii atunci cand nu-si mai pot plati ratele, exista situatii in care refuza in continuare sa restuctureze imprumuturile. Daca intentionati sa aplicati aceasta solutie pentru a achita rate mai mici, trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi care va vor creste sansele ca banca sa accepte solicitarea.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !