La finele lunii iunie statul avea catre mediul privat datorii mai vechi de 90 de zile de 1,847 miliarde de lei, dintre care cea mai mare parte, peste un miliard de lei, reprezinta datoriile autoritatilor locale, conform datelor ministerului de Finante obtinute la solicitarea Gandul.
Cand vine vorba despre datoriile totale ale statului catre mediul privat insa, ministerul tace malc, incercand sa ascunda aceste cifre cat de mult poate. Pe 21 iulie Gandul a solicitat Finantelor situatia completa a arieratelor, respectiv valoarea datoriilor totale ale statului, defalcata pe scadente (mai mari de 30 de zile, de 60 de zile samd) precum si principalele sectoare economice fata de care statul este dator, cum ar fi constructiile sau industria farmaceutica
Firma cu profit urias si zero angajati, la un pas sa fie radiata, anunta
Capital.ro.
AMERICAN EUROPEAN MARKETING & ENTERPRISES SA, firma care a socat publicand un profit de aproape 4 miliarde de euro este pe cale de a fi radiata, conform unor date raportate de ONRC.
Astfel, pe data de 27 iulie 2010, a fost depusa o cerere de majorare de capital pentru a contesta initiativa de radiere a firmei care are probleme cu sediul. Cererea fost amanata pentru ca se cere "descrierea aporturilor in natura, numele aporturilor care le efectueaza si numarul actiunilor ce se vor emite in schimb".
Termenul pe care actionarii firmei il aveau la dispozitie pentru a depune aportul de capital a fost de 27 august 2010. La finalul saptamanii trecute, cererea de majorare de capital a fost respinsa.
Ziarul Financiar scrie despre:
Cum arata bilantul ministrilor care ar fi trebuit sa scoata Romania din criza.
Ziarul Financiar a rezumat plusurile si minusurile ministrilor cabinetului Boc. Guvernul a trecut la restructurare, dar din pacate doar in ultimul moment, iar masurile de relansare economica si eficientizare a actului administrativ lipsesc.Avand in vedere discutiile tot mai intense privind o posibila remaniere la 1 septembrie, Ziarul Financiar a facut bilantul ministrilor unuia din cele mai contestate cabinete din 1989 incoace.
ZF a pus in balanta, in cazul fiecarui ministru, trei lucruri care pot fi notate cu plus si trei care sunt notate cu minus.Care sunt aprecierile care vor cantari in balanta care decide cine pleaca si cine ramane in Guvern se va sti miercuri.Cert este ca in sanul principalului partid de guvernamant, PDL, se vorbeste ca opt-noua ministri ar putea sa-si piarda functiile.
Despre
Capcanele utilizarii cardurilor in strainatate informeaza
Jurnalul National, in editia electronica.
Comisionul de retragere de la ATM variaza intre 1% si 2% din suma scoasa.
Utilizarea cardului in strainatate te poate scapa de o serie de batai de cap, dar este posibil sa-ti scoata mai multi
bani din cont fata de tranzactiile efectuate in tara. Majoritatea cardurilor emise de bancile din Romania au comisioane mai mari la tranzactiile in strainatate si de aceea este bine sa le cunoastem valoarea inainte de a parasi tara. Apoi este util de stiut ca este mai avantajos sa platim la comercianti cu un card de credit care beneficiaza de comision zero la cumparaturile din magazine si de o perioada de gratie de maximum 55 de zile decat cu un card de debit care nu are toate aceste facilitati. In schimb, daca vrem sa scoatem bani de la bancomat, atunci este bine sa ne amintim ce valoare are comisionul de retragere de numerar, care este consistent. Acesta variaza de la banca la banca, insa toate institutiile de credit percep o suma cuprinsa intre 1% din suma retrasa, dar nu mai putin de 4 euro, si 2% din suma retrasa, pentru cardurile emise in euro. Pentru cele in lei, comisionul este mai mic, fiind cuprins intre 0,75% din suma retrasa plus 4,5 lei si 1,5% plus 10 lei. Insa la cardurile in lei se aplica un comision de reconversie valutara, care este de 2% la majoritatea bancilor pentru sumele retrase in euro.
Realocarea fondurilor UE, sansa companiilor, relateaza
Evenimentul Zilei online.
Criza a taiat elanul bancilor de a acorda credite pentru cofinantarea proiectelor europene, iar firmele au renuntat sa solicite finantare nerambursabila.
Clientii care solicita consultanta pentru obtinerea fondurilor europene sunt interesati sa investeasca in domeniul energiei regenerabile, in domenii productive, dar si in domeniul dezvoltarii resurselor umane. Din pacate, aceste sectoare au beneficiat de fonduri foarte scazute in raport cu cererea existenta pe piata.
Astfel, in cadrul anumitor axe si domenii de interventie, valoarea proiectelor depuse a depasit chiar si de cateva zeci de ori suma alocata de autoritati.