Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow INS: Managerii se asteapta la concedieri, in urmatoarea perioada
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

INS: Managerii se asteapta la concedieri, in urmatoarea perioada
Pentru perioada august-octombrie 2010, managerii societatilor comerciale se asteapta la stabilitate in ce priveste sectorul serviciilor, dar si la o scadere moderata in constructii si comertul cu amanuntul, comparativ cu cele trei luni anterioare, informeaza INS. De asemenea, angajatorii estimeaza o scadere a numarului de salariati, mai ales in cazul intreprinderilor mici si mijlocii.
 
Tendinta de relativa stabilitate a activitatii
In cadrul anchetei de conjunctura din luna august 2010, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural -5%).

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza scadere, soldul conjunctural fiind de -16% pe total industrie prelucratoare (-23% la intreprinderile foarte mari, cu 500 salariati si peste).

Conform INS, pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de scadere mult mai accentuata decat pe total: fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului; metalurgie si fabricarea altor mijloace de transport (solduri conjuncturale -46%, -45% si respectiv -32%).

De asemenea, pntru preturile produselor industriale, se prognozeaza o crestere moderata a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%).

Tendinta de scadere moderata a activitatii
In acelasi timp, potrivit estimarilor din luna august 2010, in activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -11%) si o scadere a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -18%).

Managerii estimeaza o scadere a numarului de salariati (sold conjunctural -16%), aceasta tendinta fiind data in special de intreprinderile mici, cu mai putin de 50 salariati. In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o crestere moderata a acestora (sold conjunctural +9%).

Tendinta de scadere moderata a activitatii
Managerii din sectorul de comert cu amanuntul au estimat in luna august 2010 scadere moderata a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural -14%).

Totodata, volumul total al vanzarilor de marfuri va avea o tendinta de scadere moderata (sold conjunctural -13%), iar volumul comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri vor inregistra scadere (sold conjunctural -16%).

Angajatorii prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni, si o scadere moderata a numarului de salariati din acest sector (sold conjunctural -6%).

Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra o crestere (sold conjunctural +35%).

Tendinta de relativa stabilitate a activitatii
Conform estimarilor din luna august 2010, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate (sold conjunctural -5%).

In sectorul de servicii se estimeaza, pentru urmatoarele trei luni, scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -13%). Aceasta tendinta este data in special de intreprinderile mari, cu 250-499 de salariati si (sold conjunctural -20%).

Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea o tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +8%).
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !