Deznodamantul discutiilor tensionate dintre KazMunaiGaz (KMG), principalul actionar al Rompetrol Group, si Ministerul de Finante referitoare la achitarea emisiunii de obligatiuni va fi cunoscut luna viitoare. Mai interesant este insa modul in care este tratata compania de catre autoritatile romane. Sau ce rezulta din declaratiile oficialilor Rompetrol.
Feroviarii cer stingerea datoriilor, anunta
Jurnalul National .
Sindicatele feroviare nu sunt de acord cu disponibilizarile propuse de Ministerul Transporturilor, considerand ca strategia realizata de MTI este nerealista. In acest sens, Federatia Mecanicilor de Locomotiva din Romania (FMLR) a transmis ieri o scrisoare premierului Emil Boc pentru a-i aduce la cunostinta pozitia lor fata de masurile propuse de Ministerul Transporturilot si Infrastructurii.
"Federatia Mecanicilor de Locomotiva din Romania (FMLR) se opune categoric disponibilizarilor de personal, fapt pentru care vom uza de toate formele legale de protest pentru apararea membrilor nostri de sindicat. Programele propuse nu prezinta un plan concret de reorganizare cu solutii reale, corecte si fezabile privind redresarea economica a societatilor, nu contine masuri de reorganizare si eficientizare a activitatii pe etape, obiective, termene si resurse", se mentioneaza in scrisoare.
Ziarul Financiar scrie:
Statul este sub tirul analistilor bancari sa se imprumute la dobanzi mai mari.
Analistii bancilor care imprumuta statul spun ca economia este riscanta si ca Finantele trebuie sa plateasca mai mult.
Bancile comerciale, prin vocile analistilor lor, cer neobosit sa primeasca dobanzi mai mari la titlurile de stat cumparate deja de cateva luni, in timp ce Trezoreria statului incearca sa plafoneze randamentele la nivelul de 7% pe an, astfel ca imaginea conturata pentru Romania ramane una de tara cu un risc ridicat, in ciuda acordului cu FMI si a eforturilor dureroase facute pentru echilibrarea bugetului.
A inceput sezonul angajarilor, dar numai la firmele straine. IT-ul si industria auto anunta mii de noi locuri de munca, relateaza cotidianul
Gandul.
In timp ce multinationalele, care produc pentru export, anunta in fiecare zi crearea de noi locuri de munca, firmele din Romania care produc pentru piata locala anunta disponibilizari.
Companiile straine din Romania, care lucreaza aproape integral pentru clienti de peste granita, vor sa angajeze mii de romani, pentru a putea face fata comenzilor noi. De la giganti ca Microsoft, Amazon, Oracle, Ford sau Dacia, pana la call-centere, cele mai multe dintre multinationalele prezente in Romania au ca prioritate in acest moment noi angajari.
Evenimentul Zilei relateaza despre
Povesti de succes: Leonardo si Flanco au scapat de faliment.
Retailerul de incaltaminte Leonardo a obtinut de la creditori aprobarea planului de reorganizare judiciara. Acelasi anunt a fost facut de Flanco saptamana trecuta. Specialistii vorbesc despre reusite, in conditiile in care mai putin de 5% din companiile intrate in insolventa ating aceasta performanta.
Aprobarea planurilor de reorganizare judiciara in cazul marilor retaileri Leonardo si Flanco arata ca o firma in incapacitate de plata are sanse de redresare, daca se iau masuri.