Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CSM a lansat Strategia revizuita privind managementul resurselor umane
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CSM a lansat Strategia revizuita privind managementul resurselor umane
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a lansat vineri Strategia revizuita privind managementul resurselor umane din sistemul judiciar, indeplinid astfel una dintre principalele masuri stabilite in cadrul mecanismului de cooperare si verificare a progresului realizat de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei, informeaza un comunicat al institutiei.
 
Strategia revizuita este rezultatul unui proces la care au contribuit reprezentanti cu atributii de management al resurselor umane de la CSM si de la instantele si parchetele din tara, de la toate gradele de jurisdictie.

Strategia propune sistemului o noua viziune care tinde la constituirea unui corp profesional de magistrati in masura a-si asuma raspundere si responsabilitati intr-un sistem caracterizat de echitate, predictibilitate si transparenta in dezvoltarea carierei profesionale a personalului din sistemul de justitie din Romania, se arat in comunicatul CSM.

Viziunea este completata de trei aspiratii cu privire la rolul, regulile care guverneaza si capacitatea administrativa a sistemului judiciar la nivelul anilor 2015, in parcursul sau catre performanta:

-Sistemul judiciar din Romania va fi un sistem format din profesionisti, eficient si integru, care sa respecte/raspunda asteptarilor societatii, astfel incat sa fie recunoscut ca element de echilibru in societate si ca generator de siguranta a indivizilor in valorile statului de drept.

-Sistemul judiciar va asigura existenta unei puteri judecatoresti reale, egala cu celelalte puteri ale statului, ce va actiona in baza unor norme conforme cu standardele internationale si care are rolul de a transmite presei, societatii civile si justitiabililor incredere si satisfactie in indeplinirea actului de justitie.

-Sistemul judiciar va fi caracterizat de autoguvernare in plan financiar si al resurselor umane, eficient si capabil de autoreglare, condus de o autoritate etalon, in parteneriat cu asociatiile profesionale, capabil sa furnizeze in mod unitar un inalt standard al actului de justitie.

Strategia revizuita dezvolta un set de obiective specifice, masuri si actiuni a caror punere in aplicare este menita sa asigure schimbarea abordarii in dezvoltarea resurselor umane, in masura a sprijini orientarea catre cetatean a serviciilor publice furnizate de sistemul judiciar in conditii de inalt profesionalism si integritate a magistratilor.

Intregul proces consultativ si de elaborare a Strategiei revizuite a fost desfasurat in cadrul proiectului de Asistenta tehnica pentru consolidarea capacitatii de management a CSM in domeniul resurselor umane din aparatul tehnic administrativ propriu si din sistemul judiciar din Romania” - FT RO2007/19343.07.02.12, finantat de Uniunea Europeana prin Facilitatea de tranzitie, de care a beneficiat CSM in perioada decembrie 2009 – septembrie 2010.

Implementarea proiectului a fost asigurata de consortiul international format din Lattanzio e Associati si Emme & Erre Società di Formazione Management e Ricerca S.p.A.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !