Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Noul val de concedieri: 90.000 de bugetari trebuie sa plece, titreaza Romania Libera.
Propunerile de concediere a unui nou val de angajati de la stat, de inghetare a pensiilor si de eliminare a bonusurilor salariale si a subventiilor de incalzire sunt incluse in varianta finala a scrisorii catre Fondul Monetar International, aprobata ieri de Guvern.
 
Aproximativ 74.000 bugetari ar urma sa fie con¬cediati pana la sfarsitul anului, pe langa cei 27.000 dis¬ponibilizati deja. Alti 15.000 de angajati trebuie sa plece din sistemul de stat in 2011. Bugetarii care isi vor pastra locul de munca nu vor mai primi cel de-al 13-lea salariu si prime de vacanta. „Dat fiind ca vor exista noi concedieri de cel putin 15.000 de bugetari pana la finele anului 2011, masurile vor lasa loc pentru a acorda o majorare modesta a salariilor din sectorul public pe parcursul anului viitor, in conditiile indeplinirii angajamentului de reducere a cheltuielilor cu personalul sub 39 miliarde de lei (incluzand toate formele de compensatii, dar excluzand contributiile de asigurari sociale pentru militari)", se arata in scrisoarea suplimentara de intentie.

Modul in care banca trebuie sa se comporte fata de clienti, reglementat mai demult, informeaza Capital.

Modul in care bancile trebuie sa se comporte cu clientii au fost reglementate prin doua texte de lege, cu mult inainte de aparitia Ordonantei de Urgenta 50/2010. Cu toate acestea, in momentul aparitiei acestor texte, niciun client nu si-a manifestat nemultumirea fata de o eventuala lipsa de transparenta a modului de calculare a dobanzii.
"OUG 50/2010 nu prevede micsorarea dobanzilor la credite, ci doar transparentizarea variatiei dobanzi", spunea Irina Vasile, seful serviciului financiar-bancar din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, in cadrul unei dezbateri capital.ro care a avut ca tema aplicarea OUG 50 privind creditele populatiei.

Ziarul Financiar scrie despre Cum a reusit Vantu sa recruteze o intreaga echipa de la BNR, in urma cu 10 ani, si cum i-au facut o banca Nicolae Vacaroiu si Florin Georgescu.

Controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, patronul postului Realitatea TV, a fost retinut ieri de procurori in dosarul fugii din tara, acum 10 ani, a lui Nicolae Popa, fost director al Gelsor, unul dintre oamenii acuzati in prabusirea Fondului National de Investitii (FNI - cel mai mare scandal financiar din ultimul deceniu).
Desi numele lui Vantu a fost legat de caderea FNI, care a lasat peste 300.000 de oameni fara 300 mil. dolari, dar i-a imbogatit pe altii, procurorii au reusit sa-l retina numai in cazul Popa, acuzandu-l de favorizarea infractorului.
In acest caz, ieri au mai fost audiate inca trei persoane: soferul lui Vantu (de altfel si reti¬nut), un om de afaceri din Republica Moldova si cel mai puternic lider sindical, Liviu Luca, prietenul cu care Vantu a facut Realitatea TV si alte afaceri, din banii sindicalistilor de la Petrom.

Economia, in picaj dupa majorarea TVA la 24%, anunta Evenimentul Zilei.

Chiar daca Fiscul a colectat la buget, in luna iulie, cu 25% mai multi bani din cresterea TVA, principalele sectoare ale economiei au luat-o la vale.
Economia a luat-o la vale in luna iulie, dupa ce in trimestrul anterior parea ca revenise pe un fagas normal.

Cresterile inregistrate in lunile anterioare in mai toate sectoarele principale ale economiei au fost urmate imediat de scaderi abrupte. Acest lucru are printre explicatii atat majorarea TVA, din 1 iulie, de la 19 la 24%, cat si scaderea salariilor bugetarilor.

Daca ne uitam la sectorul constructiilor, de pilda, volumul lucrarilor crescuse in iunie fata de luna mai 2010 cu 46,7%, pentru ca in luna iulie sa scada fata de luna precedenta cu 30,5%, potrivit datelor Institutului Na tional de Statistica.

Directorii marilor companii din România sunt cei mai prost platiti din Europa, noteaza money.ro.

Directorii companiilor cu peste 1.000 de angajati din Romania sunt cei mai prost platiti din Europa, cu un salariu anual brut de 57.000 de euro, de aproape sapte ori mai putin decat cei din Marea Britanie, lideri cu 381.000 de euro, potrivit unui studiu al firmei germane de consultanta Kienbaum.

Udrea se simte sabotata la frunza, relateaza Jurnalul National.

Desi a trecut o luna si jumatate de la lansarea brandului de tara, ministerul nu a facut inca lumina in cazul de plagiat din jurul frunzei. In schimb, Elena Udrea se plange pe blogul personal ca tot scandalul creat pe marginea frunzei, utilizata ca logo in brandul turistic, este o manarie ieftina si ca cineva a sabotat-o.

"Sa va spun ceva incredibil: a disparut continutul de pe site-ul cu «frunza» de unde ar fi fost copiat logo-ul din brandul turistic. Puteti vedea cu ochii vostri ca adresa http://changetransport.com ne redirectioneaza catre un alt site din Irlanda care nu are nici o legatura cu «frunza» respectiva. De altfel, din cate am inteles, pe site-ul initial s-a umblat o singura data, la 29 iulie, ziua in care noi lansam brandul la Shanghai. Sincer, incep sa cred tot mai tare in varianta vehiculata aici. Voi ce spuneti, a fost premeditat scandalul «frunzei»", se intreaba Udrea pe blogul personal.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !