Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
500.000 de romani au solicitat un job in strainatate, titreaza Ziarul Financiar.
Peste 520.000 de romani si-au depus CV-urile pentru un job in strainatate de la inceputul anului, iar majoritatea celor care vor sa plece sunt deja angajati, aplica la 10- 20 de joburi pana ajung la interviu si vor sa lucreze la straini pentru ca nu-si mai pot achita creditele, potrivit statisticilor centralizate de site-ul Tjobs, o platforma de lucru pentru agentiile de recrutare din Romania.
 
Desi jumatate de milion de romani au aplicat pen¬tru un job in strainatate, numai 86.000 au semnat contracte de munca in perioada ianuarie - septembrie 2010.

Companiile pregatesc scumpirea RCA, anunta Gandul.

Soferii „cuminti“ vor plati, in continuare, o polita RCA mai ieftina cu 10% . Orice companie, odata la trei luni, ar trebui sa evalueze "cum sta in piata si sa isi ajusteze tarifele", spun reprezentantii firmelor de asigurari.

Companiile de profil pregatesc scumpiri ale asigurarilor auto obligatorii. Deja una dintre ele, Ardaf, a urcat saptamana trecuta pretul la RCA cu circa 6%. Reprezentantii firmelor de asigurari sustin ca odata la trei luni majoritatea societatilor iau decizia de a umbla la tarife, dupa ce analizeaza si ofertele concurentilor din piata. "In mod normal ar trebui sa se scumpeasca (tarifele la RCA-n.red.). Cu cat nu pot estima, tine de politica fiecarei companii. Odata la trei luni firmele umbla la tarife. Dar tinand cont de faptul ca TVA s-a majorat, iar pe de alta parte daunele au crescut, la fel si fraudele, care s-au amplificat pe criza, trendul normal ar fi de scumpire a politelor RCA", a declarat pentru Gandul Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR). Pana acum, majorarile anuale au fost de 10%-30%.

Despre Ce solutii va raman dupa ce francul elvetian v-a marit rata, scrie Evenimentul Zilei.

In ultimii ani, moneda elvetienilor a cunoscut a apreciere puternica fata de leu, ceea ce a restrans oarecum solutiile de iesire din supraindatorare a romanilor cu credite in moneda exotica.
Daca acum cativa ani, monedele exotice pareau o solutie buna de creditare, cei care au apelat la un imprumut imobiliar/ ipotecar in franci elvetieni acum platesc cu varf si indesat. Riscul de supraindatorare a devenit tot mai mare pentru populatia debitoare.

Solutiile sunt putine, mai ales daca debitorii, acum, sunt in imposibilitatea de a-si plati ratele. Prima oferta pe care o pun pe masa bancherii este refinantarea creditului, daca va mai incadrati. Acum aveti sanse sa aveti si o rata mult mai mica, dar sa si scapati de moneda elvetiana, care pare ca nu se mai opreste din apreciat in comparatie cu leul.

Transporturi: doar 1,77% din banii UE absorbiti, spor la leafa de 75%, relateaza Capital.

Proiectele de infrastructura pentru transporturi beneficiaza de cea mai mare suma alocata Romaniei de la bugetul UE, dar are cel mai mic grad de absorbtie.

Teoretic, cea mai mare parte a fondurilor, adica 60%, urma sa fi folosita pentru dezvoltarea unui sistem de transport conectat la retelele de drumuri si autostrazi din UE. Totodata, 34% din fonduri erau destinate modernizarii si dezvoltarii infrastructurii nationale. In realitate, situatia este cu totul alta. Din cele 49 de proiecte depuse din 2007 pana la sfarsitul lunii iulie a acestui an au fost aprobate 23 de proiecte. Valoarea totala a acestora este de 1,16 miliarde de euro, din care 390 de milioane de euro reprezinta contributia UE. Insa platile efectuate pana acum totalizeaza doar 37,55 milioane de euro. Gradul de absorbtie: 1,77%.

Frauda cu bani UE nerambursabili, informeaza Jurnalul National.

Noi nereguli in licitatia de distribuire a fondurilor nerambursabile UE pentru IMM-uri. Dupa ce opt proiecte au fost depuse in mai putin de o secunda, erorile sistemului informatic prin care s-a realizat licitatia ies una dupa alta la iveala: participanti care au depus mai multe proiecte, desi nu aveau voie sa depuna decat unul singur, posibilitatea de logare cu aceleasi date de pe mai multe calculatoare sau inchiderea site-ului de depunere a ofertelor dupa doar o ora si un sfert.

Daniel Constantin, presedintele Partidului Conservator, a trimis ieri doua scrisori oficiale lui Ion Ariton, ministrul Economiei, si lui Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor, in care acuza grave nereguli pe 6 septembrie, cu ocazia demararii noului sistem de inregistrare online a proiectelor participante pe site-ul Organismului Intermediar pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (OI IMM) pentru accesarea de bani nerambursabili prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !