Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Capcana ajutorului social: mai tentant decat salariul minim, titreaza Capital.
Cat ar trebui sa fie venitul minim garantat si cum ar trebui acordat pentru a isi atinge scopul social fara sa distorsioneze piata muncii si sa iroseasca banii publici? Guvernul raspunde partial, carpind momentan legislatia.
 
Principala modificare din Legea venitului minim garantat este decuplarea deciziei de acordare a ajutorului financiar de plata lui efectiva. De anul viitor, responsabilitatea va fi impartita intre primarii, care vor intocmi in continuare dosarele si anchetele sociale, si agentiile de prestatii sociale, care vor efectua platile. In acest mod, premierul Boc sustine ca venitul minim garantat va ajunge doar la persoane aflate cu adevarat in nevoie si nu va mai fi platit de primarie „pentru a nu mai fi un instrument de campanie electorala sau de mita electorala“. Venitul minim garantat a suscitat discutii aprinse inca de la introducerea sa in 2001, fiind in repetate randuri contestat pentru impactul nefast asupra relatiilor de munca, dar si pentru modul in care este distribuit: de la alcatuirea dosarelor, dovedita ilegala in unele cazuri, pana la plata aleatorie, in functie de resursele financiare disponibile.

Romania, bomba biologica a Europei din cauza birocratiei?, se intreaba jurnalistii de la Romania Libera.

Fondurile pentru prevenirea imbolnavirilor cu HIV/SIDA au secat de trei luni. Solutiile de moment s-au gasit insa nu la Ministerul Sanatatii, ci la cel al Muncii.

Din luna iunie, banii alocati de organismele internationale ongurilor romanesti care se ocupa cu prevenirea raspandirii HIV/SIDA in randul consumatorilor de droguri si prostituatelor s-au terminat. Fara sa fi primit vreodata un leu de la Ministerul Sanatatii pentru preventia HIV/SIDA, ong-urile s-au descurcat singure: au apelat la Ministerul Muncii. De la 1 octombrie, consumatorii stradali de droguri si prostituatele vor avea din nou acces la seringi de unica folosinta si la prezervative gratuite.
Blocajul creat a determinat prestigioasa revista americana „Time" sa avertizeze ca Romania are toate sansele sa se transforme intr-o bomba biologica pentru Europa, fiind principala exportatoare de prostitutie din regiune. Reactia Ministerului Sanatatii a fost prompta: „Pregatim un program special, finantat de la bugetul de stat, care va prelua programul de prevenire a HIV". Din organizatii nimeni nu cunoaste insa amanunte. Nici macar Ministerul Sanatatii nu a putut sa ne furnizeze detalii despre strategie, justificarea fiind ca proiectul este in lucru si inca mai poate suferi modificari.

Jurnalul National scrie despre: CAS, spre maximul UE.

Numarul salariatilor din sectorul bugetar a consemnat de la inceputul anului trecut pana in prezent scaderi constante la finele fiecarei luni din toate trimestrele, cea mai mare reducere, de 6.200 persoane, fiind raportata in iunie, iar tendinta a continuat si in iulie, potrivit INS. Nu este intamplator, pentru ca retinerile suportate de angajat si angajator, respectiv contributii sociale si impozite, reprezentau anul trecut 43% din costul cu forta de munca sunt printre cele mai ridicate din Europa, potrivit INS.

Firmele franceze, tot mai putin interesate de Romania, informeaza Gandul.

Circa 50 de companii franceze prospecteaza piata din Romania. Investitorii sunt interesati de domenii precum cel medical, energetic sau al mediului, potrivit Camerei Franceze de Comert si Industrie. Nivelul de interes este insa unul in descrestere comparativ cu anii trecuti. "In acest an a fost inregistrata o scadere de 30% a numarului de societati care prospecteaza piata romaneasca", a declarat directorul executiv al camerei de comert, Daniela Apolozan.

Ea a adaugat ca in primul semestru importurile din Franta au totalizat 1,4 miliarde de euro, iar exporturile companiilor autohtone pe piata franceza s-au ridicat la 1,2 miliarde de euro. In prezent, investitiile franceze in Romania sunt de circa sapte miliarde de euro si, in ciuda crizei, in ultimii doi ani, nicio companie franceza importanta nu a parasit Romania. La Registrul Comertului sunt inregistrate peste 6.000 de firme care au participare franceza in capital. Printre cei mai mari investitori francezi in Romania se numara grupurile Renault, Orange, Lafarge, BRD-Groupe Societe Generale, Groupama, Danone si Carrefour.

La doi ani de la inceputul crizei financiare, Romania nu gaseste drumul catre redresare. De ce?, aflati din Ziarul Financiar.

Marile state si-au salvat institutiile financiare. In Romania executivul nu a reusit salveze economia.
Caderea bancii americane Lehman Brothers in urma cu doi ani de zile, cel mai mare dezastru financiar din istorie, a insemnat inceputul oficial al unei crize financiare si economice care a rascolit intreaga lume de business si a trimis la pamant multe companii si banci. Efectele esecului Lehman Brothers se simt si acum, cand economiile lumii incearca sa isi gaseasca din nou drumul spre cresterea economica. Adevarati titani de pe Wall Street si nu numai, vazuti ca fiind infailibili, s-au prabusit.
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !