Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Traian Basescu: Cei 6.000 de politisti protestatari au subminat autoritatea statului roman
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Traian Basescu: Cei 6.000 de politisti protestatari au subminat autoritatea statului roman
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, considera ca cei 6000 de politisti si jandarmi care au protestat, saptamana trecuta, au subminat autoritatea statului roman si institutiile statului roman, manifestarile acestora incalcand prevederile legale. In acelasi context, presedintele a anuntat intentia de a renunta la escorta Politiei Romane.
 
„Cei 6.000 de politisti au efectuat un mars ilegal si ei sunt exact aceia care, alaturi de jandarmi, trebuie sa vegheze la respectarea legalitatii altor manifestari publice, inclusiv mitinguri de protest. Cred ca vor avea o dificultate sa ceara la manifestatiile urmatoare respectarea legii. Politia si Jandarmeria sunt, din punctul meu de vedere, institutii extrem de importante ale statului roman”, a declarat presedintele Basescu, duminica.

Potrivit sefului statului, sunt foarte multi romani nemultumiti de masurile de austeritate pe care guvernul a fost nevoit sa le ia, din lipsa banilor si, din acest punct de vedere, fiind justificata nemultumirea tuturor categoriilor sociale, inclusiv cea a politistilor avand in vedere ca ei fac obiectul reducerii salariilor cu 25%.

„Stim foarte bine ca multi romani au manifestat in Bucuresti in aceasta perioada, dar toti au manifestat respectand legea. Singurii care au incalcat legea au fost salariatii Ministerului Administratiei si Internelor. Si nu ma refer aici numai la politistii care au manifestat, ci si la jandarmii care nu au aplicat legea, au negociat-o cu sindicalistii”, adauga Traian Basescu.

Insa, conform declaratiilor presedintelui, actiunile politistilor de vineri nu s-a incadrat nicicum in obligatiile pe care ei le au in viata de zi cu zi, cu atat mai mult, incalcarea legii s-a facut purtand uniforma statului roman si, pe uniforma, simbolurile statului roman.

„Cred ca cel mai grav lucru dintre ilegalitatile comise de politistii care s-au angajat intr-un mars neautorizat este ca pur si simplu au subminat autoritatea statului roman si institutiile statului roman, fie ca este vorba de Ministerul Administratiei si Internelor, ca institutie, fie ca este vorba de institutia prezidentiala”, explica presedintele.

In urma manifestarilor politistilor, ministrul de interne, Vasile Blaga, a demisionat, luni, motivand ca MAI se afla intr-un moment important pentru atingrea celui mai important momnent dupa adererea la UE, respectiv in Spatiul Schengen si in acest moment nu trebuie sa pleneze nicio suspiciune asupra lui.
 
Sursa: Avocatnet.ro 
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !