Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Ordonanta creditelor merge nemodificata, titreaza Jurnalul National.
Ordonanta de urgenta a Guvernului privind creditele populatiei va fi aprobata fara modificari de Camera Deputatilor si promulgata de presedintele Traian Basescu, a anuntat Samuel Calota, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).
 
"Noi nu renuntam, ordonanta de urgenta este in vigoare, produce efecte si noi mergem sa o sustinem in continuare in Parlament, la Camera Deputatilor. Cei care doresc modificarea unor prevederi s-au opus in toate fazele de dezbatere ale ordonantei si pana acum nu au avut succes, pentru ca a existat sustinere din partea tuturor fortelor politice si consider ca si la nivelul Camerei Deputatilor lucrurile se vor pretrece la fel", a spus Calota inainte de o intalnire la sediul Ministerului Finantelor cu reprezentanti ai Asociatiei Romane a Bancilor si Consiliului Concurentei. Mai mult, ordonanta are acceptul Comisiei Europene, obtinut inainte ca actul normativ sa fie aprobat de Guvern.

Statul a reusit sa franeze deficitul bugetar in august cu pretul arieratelor
, noteaza Ziarul Financiar.

Finantele au reusit sa tempereze in august ritmul de crestere a deficitului bugetar, la circa un sfert din media lunilor precedente.

Deficitul bugetar a urcat in august cu aproape un miliard de lei si a ajuns la 20,9 miliarde de lei (5 mld. euro), reprezentand circa 4,1% din PIB, fata de tinta anuala indicativa de 6,8% din PIB, potrivit unor surse din Ministerul Finantelor. Ritmul de crestere a deficitului a incetinit dupa ce in iulie a inregistrat un avans de aproape doua miliarde de lei, iar in primavara variatiile lunare au depasit si patru miliarde de lei.

Gandul relateaza: Firmele romanesti domina topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud Est.

Companiile romanesti au dominat topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud Est, potrivit unui clasament realizat de SeeNews in parteneriat cu compania de consultanta AT Kearney si Euromonitor International in functie de veniturile realizate in 2009.

In acest top s-au clasat 41 de companii romanesti, fata de 43 in anul precedent, care au rulat in 2009 afaceri cumulate de aproximativ 34 de miliarde de euro, respectiv mai mult de jumatate din veniturile realizate de cele 100 de companii Sud-Est Europene.

Protestatarii in uniforma, la mana procurorilor, informeaza Evenimentul Zilei.

Cinci politisti care ar fi protestat inarmati si impotriva carora ar exista probe in acest sens vor fi cercetati de Parchetul General si risca pana la doi ani de inchisoare.

Vasile Blaga "a platit" cu demisia de onoare pentru abaterile de la normele legale facute de unii dintre politistii protestatari, de liderii sindicali, dar si de jandarmii care ar fi trebuit sa asigure derularea, fara niciun fel de riscuri la adresa ordinii si sigurantei publice, a marsului si a mitingului organizat la finele saptamanii trecute. Asa sustin, la unison, judiciaristi, procurori si avocati specializati in Drept Penal, consultati de EVZ.

Atac fiscal cu gloante oarbe pentru planul de incasari
, scrie Capital.

Somatiile, popririle sau controalele au curs in 2010, mai mult ca niciodata, hibele legislative fiind armele peferate de Fisc in lupta cu firmele si persoanele fizice.

La toate capitolele, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a lucrat febril in 2010. Numarul de somatii, conturi bancare poprite, valoarea sumelor cerute in plus de la firme ca urmare a controalelor sau nivelul prejudiciilor au crescut cu zeci de procente fata de 2009. O prima explicatie ar fi ca nici companiile, nici cetatenii nu au mai avut, din cauza crizei, cum sa-si plateasca datoriile. Paradoxal insa, sumele platite de bunavoie statului au crescut comparativ cu anul trecut.

 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !