Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Romania solicita de la CE derogare privind aplicarea taxarii inverse
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Romania solicita de la CE derogare privind aplicarea taxarii inverse
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a discutat, la Bruxelles, cu Algirdas Semeta, comisarul pentru impozitare, vama, anti-frauda si audit despre solicitarea Romaniei pentru o derogare privind aplicarea taxarii inverse pentru anumite sectoare si produse unde se inregistreaza un nivel ridicat al fraudei fiscale, ministrul finantelor publice reiterand interesul autoritatilor romane pentru o procesare rapida de catre Comisia Europeana a solicitarii respective.
 
“Avem in vedere o serie de masuri pentru a creste eficienta colectarii si asteptam cu interes in acest sens raportul DG TAXUD, care va formula recomandari suplimentare si aplicate sistemului de colectare din Romania”, a precizat ministrul Ialomitianu.

De asemenea, ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu a participat la cea de a patra reuniune a Task force-ului privind guvernanta economica a Uniunii Europene, discutiile concentrandu-se pe urmatoarele aspecte:

- o mai mare importanta acordata criteriului datoriei in cadrul procedurii de deficit excesiv - statele membre cu datorii peste nivelul de referinta de 60% din PIB trebuie sa adopte traiectorii mai ambitioase de reducere a nivelului datoriei publice. Procedura de deficit excesiv ar putea fi lansata chiar daca statul membru inregistreaza un deficit sub valoarea de referinta de 3% din PIB, in conditiile in care reducerea nivelului datoriei nu este considerata satisfacatoare.
- dezvoltarea unui nou sistem de sanctiuni la nivel european - a fost inregistrat progres in discutiile avand ca subiect sanctiunile, acestea urmand a fi aplicate progresiv, incepand cu etape timpurii si vor fi bazate pe un spectru mai larg de metode. Important este ca sanctiunile propuse nu vor fi aplicate retroactiv, ci dupa intrarea in vigoare a legislatiei secundare in domeniu. De un larg suport s-a bucurat caracterul automat al aplicarii sanctiunilor, prin utilizarea regulii inversate de vot, respectiv propunerea Comisiei este adoptata de Consiliu daca majoritatea statelor membre nu se opune.
- un nou cadru de supraveghere macroeconomica - in acest sens se propune abordarea concomitenta a dezechilibrelor macro, a politicii fiscale si a reformelor structurale, in cadrul unei proceduri de supraveghere in doua etape: alerta (bazata pe un scoreboard cuprinzand mai multi indicatori) si analiza in vederea elaborarii de recomandari (aplicabila in cazul depasirii valorilor de referinta pentru indicatorii din scoreboard). In acest context, ar putea fi impuse si sanctiuni in cazul nerespectarii recomandarilor, insa o decizie in acest sens nu a fost inca adoptata.

De asemenea, in contextul discutiilor din Task force, a fost din nou abordat si modul in care se reflecta cheltuielile legate de reforma sistemului de pensii la calculul deficitului bugetar si a datoriei – ca urmare a propunerilor facute de noua state membre, printre care si Romania.

Potrivit MFP, Strategia fiscal-bugetara pe perioada 2011-2013, adoptata recent de catre Guvernul Romaniei, include masurile necesare pentru revenirea la un deficit bugetar sub 3% si mentinerea datoriei sub pragul de 60%.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !