Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Bancile au sanse sa castige procesele cu clientii pe dobanzi, spune un avocat, titreaza Ziarul Financiar.
Bancile ar trebui sa aiba castig de cauza in procesele cu clientii privind modul netransparent de stabilire a dobanzilor variabile la unele din creditele pe care le-au vandut, pentru ca au respectat cadrul legal in vigoare la acel moment, spune Oana Gavrila, avocat senior la Tuca Zbarcea si Asociatii.
 
"Cred ca bancile au actionat in limitele cadrului legal existent. Daca vorbim de abuzuri, trebuie sa ne raportam la cadrul legal existent. Daca acest cadru nu este conform din punct de vedere etic sau moral, legiuitorul trebuie sa-l faca conform, iar pana la acel moment sa raspunda", a spus Gavrila, in cadrul unui seminar organizat la Institutul Bancar Roman (IBR).

2,5 miliarde de euro din gunoaiele bucurestenilor, scrie Capital.

Razboiul pentru privilegiul de a ridica deseurile locuitorilor Capitalei a inceput. Participa oameni de afaceri, birocrati si politicieni. Miza disputei se scrie cu zece cifre.

De cateva luni, consilierii generali refuza sa aprobe straegia de salubrizare a Capitalei, propusa de primarul Sorin Oprescu. Oficial, alesii nu sunt de acord cu unele prevederi ale proiectului, cum ar fi obligatia bucurestenilor de a spala trotuarele din fata casei in zilele de sambata. Pe la colturi se vorbeste, insa, ca ei doresc, de fapt, sa protejeze interesele firmelor care se ocupa in prezent de salubrizarea Bucurestiului; daca s-ar vota strategia, acestea risca sa se vada puse in situatia de a pierde contractele detinute. In plus, apar obligatii suplimentare referitoare la curatenie si la modul de gestionare a deseurilor, lucru care ar creste cheltuielile companiilor.

Gandul informeaza: Piata de carburanti isi revine abia in 2014.

Piata de carburanti din Romania va reveni la nivelul din 2008 abia in trei sau patru ani. Declinul vanzarilor se mentine si in 2010 iar scaderea din acest an este estimata la circa 10%.

"In 2011 nu vad nicio revenire. Romania este inca in criza din cauza ca economia nu isi revine. Nu stiu cand Romania va incepe sa se stabilizeze", a declarat, potrivit Mediafax, Alfred Leodolter, directorul rafinariei Petrobrazi, detinuta de OMV Petrom.

Accizele pe 2011 vor fi calculate la cursul euro/leu stabilit astazi de BNR, anunta money.ro

Carburantii, energia electrica sau tigarile ar putea fi mai scumpe anul viitor. Asta daca accizele se vor calcula la un curs BNR la euro mai mare decat in acest an.

Totul depinde de cotatia stabilita astazi de Banca Nationala. Potrivit Codului Fiscal, nivelul accizelor se calculeaza la cursul de schimb pentru leu din prima zi lucratoare a lunii octombrie. Pentru taxele din acest an, euro a fost cotat la 4,2674 lei, iar accizele au crescut in medie cu 15%. Ieri, la BNR, moneda europeana valora 4,2688 de lei. Cursul de referinta de astazi il vom afla la ora 13.

BNR pune la zid impozitul progresiv al PSD, relateaza Evenimentul Zilei.

Oficialii bancii centrale sustin mentinerea cotei unice la nivelul actual si o mai buna colectare a veniturilor din TVA pentru acoperirea gaurilor pe care le are bugetul.
Oficialii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sustin ca impozitarea progresiva nu reprezinta o solutie pentru salvarea bugetului de deficit. In schimb, pastrarea cotei unice de impozitare ajuta firmele si atrage investitorii.

"Modificarea cotei de impozitare nu va schimba in mod semnificativ nivelul veniturilor bugetare. Deci in niciun caz nu putem vorbi despre impozitul pe venit ca despre o sursa de echilibrare a veniturilor bugetare", a declarat Eugen Radulescu, directorul Directiei de audit din banca centrala, ieri, la conferinta "Coordonate de actualitate ale restructurarii economiei romanesti", organizata de BNR si revista "Capital".
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !