Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Cota unica a fost un esec, nici impozitul progresiv nu ar creste incasarile la buget, scrie Capital.
Cota unica de impozitare a fost un esec din punct de vedere al incasarilor la bugetul de stat, dar inlocuirea ei cu un impozit diferentiat este dificil de realizat intr-o perioada de criza economica, cred unii analisti economici.
 
„Daca luam in considerare incasarile rezultate la bugetul de stat, cota unica a fost un esec pentru Romania. Avand in vedere cresterea exponentiala a salariilor din perioada 2005-2008, putem spune ca solutia cotei unice nu a fost cea mai inspirata intrucat nu a adus venituri la buget pe masura”, considera directorul executiv al Grupului pentru Economie Aplicata, Liviu Voinea.

Pauza la falimente. Numarul insolventelor a inceput sa scada, titreaza Ziarul Financiar.

In ultimele luni nu a mai iesit la suprafata niciun caz important al unei mari firme intrate in insolventa. La polul opus, sansele ca un jucator mare sa se reorganizeze au crescut dupa ce Asesoft a preluat pachetul majoritar la Flanco.

Numarul cererilor noi de intrare in insolventa inregistrate la Tribunalul Bucuresti a scazut de la 5.120 la 4.189 in primele opt luni ale acestui an, in timp ce la nivel national in luna august au fost inregistrate mai putin de 900 de noi firme intrate in insolventa, la jumatate fata de media lunara din ultimii doi ani.

Jurnalul National
relateaza: Cursul leu-euro nu este artificial.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a raspuns ieri celor care acuza banca centrala ca a cheltuit 11 miliarde de euro pentru a sprijini leul in fata euro si pentru a impune un curs de schimb mai mic decat cel real. Exista cateva voci care sustin ca, in acest fel, banca centrala a aruncat o parte din rezerva BNR pe fereastra, ca a sacrificat exportatorii si investitorii straini si ca a favorizat bancherii si pe clientii acestora care au credite in euro.

Noul ministru de Interne le-a dat ordin politistilor: ARESTATI DOBANZILE!
, informeaza Gandul.

Traian Igas, seful Internelor, a dispus ca sefii inspectoratelor judetene de politie sa negocieze cu bancile conditii mai faborabile pentru politistii care au contractat credite. Ministrul si-a insusit propunerea sefului Politiei Romane, Petre Toba
Ministerul Administratiei si Inter¬nelor(MAI) a anuntat, printr-un comunicat de presa, una dintre masurile care ar putea micsora impactul reducerilor salariale asupra buzunarului politistilor.

Ce sanse mai are economia-mutant a Romaniei, aflati din Romania Libera.

Inainte de a intra in UE, Romania s-a batut pentru statutul de economie functionala. Politic, l-a primit si pentru o perioada chiar a parut sa-l merite. Criza ne aduce insa cu picioarele pe pamant si arata ca, de fapt, economia este contorsionata cu totul.

Cinci indicatori majori arata starea unei economii: evolutia PIB, somajul, inflatia, cursul valutar si dobanzile. In Romania, toti se comporta altfel decat ar trebui. Sa-i luam pe rand. Evolutia PIB. Dupa ce economia „duduia" atunci cand toti vecinii erau zguduiti de criza, acum Romania este printre ultimele tari care se incapataneaza sa ramana pe minus. SUA si cateva tari europene au iesit deja din recesiune de mai mult de un an, iar Romania nu stie inca daca va iesi sau nu anul viitor. In mod normal, decalajele au ajutat tari cu structura economica asemanatoare - Turcia sau Ucraina - sa iasa spectaculos din recesiune. In Romania, decalajul pare sa fie doar o piatra de moara in plus .
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !