Dupa ce Hidrosind, sindicatul salariatilor din Hidroelectrica, a facut plangere la 28 mai catre Comisia Europeana pe motiv ca proiectul de fuziune a companiilor din domeniul energetic ar fi o subventie indirecta a termocentralelor si minelor de carbune, autoritatile din Romania au dat un raspuns.
FMI va avea alte pretentii daca Romania va cere un nou imprumut, anunta
Capital.
Romania se afla inca sub impactul remanierii guvernamentale, iar Ungaria sub cel al alegerilor locale, iar efectele se vad in economie, a apreciat, miercuri, seful Diviziei de Cercetare a Raiffeisen Centrobank, Stefan Maxian.
Maxian a reamintit ca o conditie a imprumutului de la FMI si Banca Mondiala de 20 de miliarde de euro a fost reducerea deficitului bugetar la 3 la suta din PIB, iar aceasta conditie nu a fost respectata. 'In aceasta situatie 'FMI va avea alte preten'ii, in cazul in care ii va fi cerut un nou imprumut', a apreciat acesta.
Money.ro titreaza:
Fiscul i-a luat in colimator pe actionarii firmelor cu pierderi. Actionarii firmelor cu pierderi intra in vizorul Fiscului. Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala pregateste extiderea inspectiei si pentru persoanele fizice. Vizati sunt patronii bogati ai firmelor sarace, spun sefii ANAF.
“Avem in proiect si extinderea sferei inspectiei fiscale si asupra persoanelor fizice, asupra veniturilor pe care acestia le au. V-as putea da ca exemplu societatile comerciale care sunt in pierdere, iar asociatii si actionarii prospera ca in celebra sintagma firma saraca, patron bogat", a spus vicepresedintele ANAF, Dragos Bogdan.
Romania intra anul acesta in top 10 mondial al producatorilor de porumb, informeaza
Ziarul Financiar.
Romania mai este in top 10 mondial doar la consumul de bere per capita, la trimis spam-uri si la viteza internetului.
Romania va ajunge anul acesta, ca urmare a dublarii productiei de porumb, pana la 9 milioane de tone, in top 10 mondial al tarilor producatoare, dupa Statele Unite, China, Brazilia dar inaintea altor tari ca Ucraina, Spania sau Federatia Rusa.
Brokerii, in perioada de injumatatire, noteaza ziarul
Bursa.
Numai 28 de case de brokeraj inregistreaza un bilant pozitiv in primele noua luni ale anului, conform unui calcul estimativ facut in redactia ziarului BURSA.
Desi unele "guri rele" au prezis, la inceputul anului, ca mai mult de jumatate din cele 69 de case de brokeraj vor iesi din piata din cauza rulajelor in scadere de la Bursa, doar patru au abandonat, pana acum, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul BVB.