Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Emil Boc: Prin legea pensiilor realizam o reforma de bun simt a sistemului de pensii din Romania
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Emil Boc: Prin legea pensiilor realizam o reforma de bun simt a sistemului de pensii din Romania
Primul ministru, Emil Boc, considera ca legea pensiilor constituie un pas important si decisiv in reforma sistemului de pensii, in vederea asigurarii sustenabilitatii platii pensiilor in Romania pe termen mediu si lung, conform declaratiilor acestuia, sustinute la finalul sedintei Executivului de miercuri.
 
“Decizia Curtii Constitutionale trebuie respectata, oricare ar fi ea. Asa cum am respectat de fiecare data decizia CCR si de aceasta data nu vom comenta decizia Curtii, o vom respecta si aplica”, a declarat Emil Boc.

Acesta adauga faptul ca, din punctul de vedere al Guvernului, decizia Curtii confirma faptul ca Executivul a inaintat spre dezbatere si aprobare la Parlament un proiect de lege constitutional si care a respectat toate rigorile prevazute de Constitutie.

“As mai mentiona faptul ca acest proiect de lege reprezinta un pas important si decisiv in reforma sistemului de pensii, in vederea asigurarii sustenabilitatii platii pensiilor in Romania pe termen mediu si lung. Si evident, prin eliminarea pensiilor speciale, prin impunerea principiului contributivitatii realizam o reforma de bun simt a sistemului de pensii din Romani”, mai afirma Emil Boc.

De asemenea, seful Executivului precizeaza ca dialogul social nu a fost intrerupt si nu se va intrerupe niciodata.

“Guvernul Romaniei va continua acest proces de negociere, de dezbatere, de analiza, de analiza, consultare cu partenerii sociali in vederea gasirii solutiilor optime, astfel incat Romania sa mearga mai departe, pentru a nu face pasi inapoi in cadrul procesului de reforma si, in acelasi timp, de a tine cont si de satisfacerea atat cat este posibil si cat ne permite bugetul sa putem rezolva revendicarile solicitate de patronate si sindicate”, explica Emil Boc.

Totodata, acesta precizeaza ca Romania va consuma atat cat isi poate permite.

Plenul Curtii Constitutionale a decis, in sedinta din 6 octombrie 2010, ca Legea privind sistemul unitar de pensii publice respecta prevederile constitutionale.

Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !