Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Ministrul Muncii sustine reducerea varstei de pensionare la femei la 63 de ani
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Ministrul Muncii sustine reducerea varstei de pensionare la femei la 63 de ani
Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, a sustinut reducerea varstei de pensionare la femei la 63 de ani, in cadrul Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor, potrivit Mediafax. Insa, pe langa acest amendamnet, ministrul considera ca Legea sistemului unitar de pensii nu mai necesita alte modificari.
 
“Ca parlamentar am fost initiatorul unei modificari la Legea pensiilor si aceasta modificare a dus direct la ceea ce a si specificat presedintele Traian Basescu, la o varsta diferentiata de pensionare intre femei si barbati”, a declarat acesta.


La ora actuala, prin legea propusa spre promulgare, varsta de pensionare atinge 65 de ani pentru femei, in 2030, si din 2014 pentru barbati.

“Eu am sustinut in Comisia de munca, in momentul in care aceasta lege a ajuns in Comisia de munca a Camerei Deputatilor, o varsta diferentiata: iesirea la pensie pentru doamne la 63 de ani iar pentru barbati la 65 de ani. Este posibil ca presedintele sa sesizeze faptul ca este o perioada mult prea lunga de activitate pentru doamne si, in aceste conditii, a retransmis Parlamentului aceasta lege”, adauga ministrul Botis.

Totodata, din punctul de vedere al ministrului Muncii, ar fi putin justificate alte modificari.

„Trebuie sa remarc faptul ca valoarea punctului de pensie are o relatie matematica, legata in mod clar de evolutia economica a tarii si cred ca alte modificari de substanta nu se impun in lege”, considera acesta.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a solicitat, joi, reexaminarea Legii privind sistemul unitar de pensii, nefiind de acord cu egalizarea varstei de pensionare la femei si barbati, desi, in data de 21 septembrie, a declarat ca se impune cresterea progresiva a varstei de pensionare, atat pentru femei, cat si pentru barbati, si egalizarea acesteia.


Sursa: Mediafax
 
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !