Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow DNA: Doi comisari ANPC, anchetati pentru luare de mita in forma continuata
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

DNA: Doi comisari ANPC, anchetati pentru luare de mita in forma continuata
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bucuresti efectueaza cercetari penale fata de comisari in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) - Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti - Ilfov, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata, informeaza un comunicat de presa al DNA. Unul dintre comisari este in arest preventiv pentru o alta cauza.
 
Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

La data de 16 iulie 2010, cu ocazia unor controale de specialitate efectuate la diferiti agenti economici care desfasurau activitati de comert intr-un complex comercial din orasul Voluntari, judetul Ilfov, inculpatii M. Bologa si S. G. Stoinea, ambii in calitate de comisari in cadrul A.N.P.C. – Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti – Ilfov, au pretins si au primit de la reprezentantii unor societati comerciale suma totala de 4.000 lei.

Banii au fost pretinsi si primiti pentru a aplica sanctiuni contraventionale mai blande raportat la neregulile constatate (ex. temperatura din magazin era prea ridicata pentru pastrarea in bune conditii a alimentelor care erau expuse spre vanzare), pretinzand ca aceste nereguli sunt sanctionabile cu confiscarea marfii, suspendarea activitatii firmei si amenda in suma de 5.000 lei.

Inculpatului S. G. Stoinea i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 8 octombrie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar la aceeasi data, Tribunalul Bucuresti a hotarat arestarea preventiva a inculpatului pentru 29 de zile.

Inculpatii au mai fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bucuresti pentru fapte similare si in aceeasi calitate.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !