Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
La stat, cheltuielile cu salariile au crescut cu pana la 70%, titreaza Capital.
Autoritatile locale din majoritatea judetelor Romaniei au incercat sa scape de diminuarea salariilor prin umflarea cheltuielilor de personal in luna iulie, fata de iunie.
 
Primarii, consilierii judeteni si prefectii au gasit solutia-minune ca sa evite reducerea salariilor incepand cu iulie, cu toate ca situatia bugetului devenea mai dramatica pe zi ce trecea.

Ei au pacalit guvernul majorand cheltuielile cu personalul in luna precedenta, iunie. Aceste costuri din luna iulie sunt cu pana la 70% mai mari fata de cele cheltuite de ei in iunie, arata datele transmise EVZ de Ministerul Finantelor Publice (MFP). In medie, judetele au cheltuit cu salariatii sume cu o cincime mai mari.

Guvernul nu stie cum arata legea bugetului de stat pe 2011, anunta Ziarul Financiar.

In saptamana in care legea bugetului - cel mai important act normativ al unui an fiscal - ar fi trebuie sa fie deja in dezbaterea Parlamentului, - nimeni nu pare sa stie cum arata actul normativ.

Ministerul Finantelor spune ca el este gata, dar nu da detalii substantiale, sfetnicii premierului nu pot divulga, dupa cum singuri spun, continutul legii, dar toata lumea face trimitere la strategia fiscal-bugetara 2011-2013 cu care Consiliul Fiscal a dat de pamant si despre care sindicatele afirma ca ar fi fost deja retrasa pentru ca, dupa cum le-ar fi explicat premierul Emil Boc, nu a fost decat o ciorna.

Aflati din Jurnalul National Cum vor fenta multinationalele bugetul.

In cazul in care Romania ar trece la un sistem de impozitare progresiv, multinationalele si bancile straine prezente in Romania au deja la indemana solutii prin care sa plateasca salarii angajatilor fara sa dea mai multi bani la stat. Singurul efect ar fi scumpirea serviciilor publice ale sta¬tului, care va avea un gol de venituri, considera Ioan Antonescu, fondatorul Marshall Turism.

Astfel, la un salariu net de 4.000 de lei in cazul mentinerii cotei unice de 16%, taxele reprezinta 3.348 lei, adica 83,7% din venitul net. In cazul unor cote diferentiate, pentru a obtine acelasi salariu net taxele ar include o cota de impunere de 35% si ar ajunge in totalitate la 5.496 lei, adica 137% din venit.

Romania Libera scrie despre Careul evaziunii din Ministerul de Finante.

Oficiali de rang inalt din Ministerul de Finante, aflati in anturajul politic al lui Adriean Videanu, sunt anchetati pentru o evaziune fiscala de 40 milioane euro si nu au voie sa paraseasca tara.

In timp ce combaterea evaziunii fiscale figureaza pe agenda imediata a strategiei anticriza a Guvernului, o ancheta derulata de procurorii anticoruptie scoate la iveala nivelul la care au penetrat evazionistii structurile inalte ale statului. Trei functionari guvernamentali din anturajul politic al lui Adriean Videanu sunt cercetati penal pentru implicare intr-o operatiune de export, fara plata taxelor catre statul roman, care ar fi trebuit sa aduca la buget aproape 40 milioane euro. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au fost sesizati de comisarii de la Garda Financiara.

5% dintre milionarii romani, angajati la stat "din pasiune" pentru tara si pentru ca "nu mai esti tentat de bani", informeaza Gandul.

Cel putin 5 la suta dintre romanii aflati in Forbes 500 miliardari 2010 sunt si bugetari. Unii dintre ei sunt secretari de stat, parlamentari, altii primari, consilieri judeteni sau locali.

Dar indiferent de functie sau de avere, toti sustin ca reusesc sa se imparta intre afacerile pe care le deruleaza si jobul la stat sau ca au lasat businessul in gestiunea rudelor sau a asociatilor, iar ei se concentreaza pe cele ce apartin dregatoriei pe care, "vremelnic", o ocupa.
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !