Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Cat te poate costa procesul deschis impotriva bancii, au calculat jurnalistii de la Capital.
In litigiile deschise pe legislatia privind protectia consumatorului nu se platesc taxe de timbru. Si daca pierd procesul, clientii pot scapa de plata unei parti din cheltuielile de judecata uriase facute de banci.
 
Onorariul platit avocatilor de un client care cheama in fata instantei banca la care s-a imprumutat pleaca de la 47,6 euro, in cazul unui proces colectiv. „Onorariul este in functie de numarul de clienti. Este 200 de euro daca sunt 150 de clienti. In procesele actuale s-a ajuns si la 40 de euro plus TVA acolo unde sunt 650 de clienti“, spune avocatul Gheorghe Piperea, care va reprezenta in fata instantei clientii nemultumiti ai Volksbank si ai BCR.

Salariul minim nu mai ajunge pentru cosul lunar, informeaza Adevarul.

Numai pentru a-si asigura hrana zilnica prevazuta in statistici, romanii ar trebui sa castige cel putin 750 de lei, cu 150 de lei mai mult decat minimul pe economie. „Adevarul“ a calculat costurile de acoperire a cosului minim lunar, asa cum apare el in statistici. Suma totala necesara depaseste actualul salariu minim pe economie.

Scumpirea continua a alimentelor din ultimele luni, mai ales dupa cresterea TVA de la 19% la 24%, a generat un fenomen care va pune Guvernul in fata unei noi provocari: salariul minim pe economie este prea mic pentru asigurarea hranei zilnice a populatiei! Mai exact, pentru a cumpara alimentele din cosul zilnic oficial (cu gramajele prevazute in lege si cu preturile medii actuale) si pentru a suporta toate costurile vietii, romanul ar avea nevoie de cel putin 755 de lei pe luna. Or, salariul minim pe economie este de numai 600 de lei.

Gandul a intocmit Topul afacerilor care sfideaza criza. Dispar bancile, apar magazinele de nisa.

Centrele de inchirieri si vanzari de biciclete, magazinele cu produse bio sau casele de pariuri sunt afacerile sezonului in Bucuresti.

Criza economica prelungita a franat planurile de expansiune ale magazinelor care, traditional, se regaseau pe principalele artere bucurestene. Magazinele de produse IT, show-roomurile auto, farmaciile si bancile si-au temperat semnificativ ritmul in care deschid noi unitati.

Exista insa si afaceri care pornesc la drum chiar in aceasta perioada. Apare o noua generatie de intreprinzatori, dedicati niselor. "Un exemplu elocvent este reprezentat de magazinele de biciclete. In ultimele luni s-au deschis sase-sapte astfel de spatii doar in Capitala", a declarat Costel Alecu, managerul departamentului de retail si industrial al agentiei imobiliare Regatta

Bani europeni pentru instruirea a 1.700 de femei, directoare de HR sau angajate
, titreaza Ziarul Financiar.

Un numar de 1.700 de femei angajate in companiile private romanesti vor fi instruite pe bani europeni, in cadrul unui proiect in valoare de 3,43 milioane de euro, finantat din fondurile europene pentru resurse umane.

Dintre acestea, 800 de angajate au functii de conducere in cadrul departamentelor de resurse umane si vor primi o serie de instrumente de asigurare a egalitatii de sanse la locul de munca: un ghid (tiparit in 5.000 de exemplare) privind integrarea egalitatii de sanse in politicile companiilor, un portal, participarea la 16 seminarii organizate in toata tara sau o carte (publicata in 4000 de exemplare) care sa cuprinda povestile de succes ale femeilor angajate in companiile locale.

Jucatorii pe Bursa castiga inca trei luni fara birocratie, scrie Evenimentul Zilei.

Dupa ce a decis ca acesti contribuabili sa depuna cinci declaratii pe an in loc de una si sa-si plateasca singuri impozitele, guvernul se pregateste sa amane termenul de aplicare.

Guvernul ar putea decide sa amane cu trei luni obligatia investitorilor pe piata de capital de a depune mai multe declaratii la Fisc si de a-si vira singuri impozitele la stat. Subiectul e inca in dezbatere in interiorul Ministerului de Finante.

Asa se explica de ce, cu circa zece zile inainte de termenul pana la care acesti contribuabili trebuie sa-si depuna declaratiile si sa-si achite impozitele, 25 octombrie, inca nu exista formularul si nici normele de aplicare ale ordonantei care a modificat Codul Fiscal.
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !