Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Presedintele Basescu solicita reexaminarea Legii invatamantului
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Presedintele Basescu solicita reexaminarea Legii invatamantului
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, solicita reexaminarea modificarile aduse Legii invatamantului, considerand ca o parte din prevederi nu se pot aplica in conditiile in care anul scolar 2010-2011 a inceput inca din luna septembrie. Pe de alta parte, actul normativ cuprinde reglementari identice cu Legea Educatiei Nationale care urmeaza sa fie adoptata prin asumarea raspunderii Guvernului.
 
Motivele cererii sunt urmatoarele:

1. Legea transmisa spre promulgare are ca obiect de reglementare completarea Legii invatamantului nr.84/1995 cu un nou articol, potrivit caruia unitatile de invatamant obligatoriu, organizat prin invatamantul preuniversitar particular acreditat, sunt finantate din fonduri alocate de la bugetul de stat, de la bugetele locale si din alte surse, conform legii.

2. Din continutul expunerii de motive a propunerii legislative, reiese ca initiatorii au dorit ca prevederile referitoare la finantarea de baza a invatamantului obligatoriu particular acreditat sa intre in vigoare pana la inceputul noului an scolar 2010-2011. Acest lucru nu s-a realizat si, mai mult decat atat, pentru anul bugetar 2010, nu au fost cuprinse sumele necesare finantarii de baza pentru invatamantul preuniversitar particular acreditat.

3. De altfel, in dezbaterea Senatului Romaniei se afla si proiectul legii educatiei nationale, care contine inclusiv dispozitii ce fac obiectul prezentei legi transmise spre promulgare.

4. Tinand cont de faptul ca exista in Parlament proiectul legii educatiei nationale care contine o prevedere aproximativ similara cu cea a prezentei legi trimise la promulgare, precum si de faptul ca, din punct de vedere al tehnicii legislative, aceasta noua reglementare adoptata de Parlament trebuie sa se integreze in ansamblul legislatiei specifice sistemului de invatamant si sa fie corelata cu prevederile actelor normative cu care se afla in conexiune, va solicitam reexaminarea Legii pentru completarea Legii invatamantului nr.84/1995, republicata, in sensul respingerii ei si integrarii dispozitiilor sale in noua lege a educatiei nationale.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !